Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN YENİ GÖREVİ KAPSAMINDA SAHAYA ÇIKTI

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, parti içindeki yeni sorumluluk alanındaki saha çalışmalarına hızla başladı. Programları için Ege Bölgesi’nde bulunan Akın, Aydın Söke Belediye Meclisi’ndeki Başkanlık seçiminde parti grubuna öncülük etti, İzmir Buca Belediyesi’nin spor kompleksinin temel atma törenine katıldı. CHP’li belediyelerin yerel yönetimler alanında bir marka haline geldiğine dikkat çeken Akın, “Belediyelerimiz çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin umudu, yaşlılarımızın rahatı için çalışıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yeni görev alanı kapsamında çalışmalara vakit kaybetmeden başladı. Yeni görevinin ilk gününden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından gelen CHP parti örgütleri ve CHP’li belediye başkanlarının “hayırlı olsun” ziyaretlerini kabul eden Akın, partili yerel yönetimlere ilişkin çalışmalarını da sürdürüyor.

Akın, önceki gün Aydın Söke Belediye Meclisi’nde yapılan Başkanlık seçiminde CHP grubuna öncülük etti. Yaşadığı rahatsızlığın ardından geçen hafta vefat eden Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in yerine Belediye Meclisi’nde seçim yapıldı. Akın’ın CHP grubuna öncülük ettiği oylamada 31 Meclis Üyesi’nin 19’unun oyunu alan CHP’li Mustafa İberya Arıkan Söke Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. CHP’li Akın, merhum Başkan Levent Tuncer’in acı kaybından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Söke’ye kıymetli hizmetlerde bulunan Levent başkanımızı geçen hafta son yolculuğuna uğurladık. Millet İttifakı’nın ortak kararıyla Meclis üyelerimiz Mustafa İberya Arıkan’ı yeni Söke Belediye Başkanı olarak seçtiler. Başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kendisi, belediyemizi 31 Mart 2024 seçimlerine taşıyacak” ifadelerini kullandı.

DÜNYA ÖRNEKLERİ BELEDİYELERİMİZDE’

Söke programının ardından İzmir’e geçen CHP’li Akın, Buca Belediyesi’nin kente kazandıracağı ilçenin en kapsamlı spor kompleksinin temel atma törenine katıldı. Akın, törende yaptığı konuşmada, CHP’li belediyelerin dünyada var olan son örnekleri, son gelişmeleri dikkate alarak vatandaşlara hizmet ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Buca Belediyemizin temelini atacağımız dünya standartlarındaki spor kompleksi de bu örneklerden biri olacak. Bugün herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yerel yönetimler alanında bir marka haline geldi. Belediyelerimiz çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin umudu, yaşlılarımızın rahatı için çalışıyor. Temelini atacağımız Sporium kompleksi hizmete açıldığında Buca’da en donanımlı spor tesisi olacak. Genç yaşlı herkes sağlıklı yaşam için bu modern ve dünya standartlarındaki tesiste spor yapma imkânına kavuşacak.”

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNE ATIF YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüyle spora verdiği önemi dile getirdiğini hatırlattı. Akın, temeli atılan projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Vatandaşlarımız bu büyük spor kompleksinden hem kendileri faydalanabilecek hem de çocuklarının gönül rahatlığıyla spor yapmaya teşvik edebilecek. Sporun yanı sıra çeşitli kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirileceği tesisin Buca’ya büyük bir değer kazandıracağına inanıyorum” diye konuştu.