Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de CHP’nin 2 kalesi yıkıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından istatistiklerde dikkat çeken detaylar ortaya çıkmaya başladı. Balya ve Gönen ilçeleri seçimlerde CHP’nin oy kaybettiği 2 nokta oldu. 2 ilçenin seçim sonuçları ele alındığında önümüzdeki yerel seçimde CHP’nin dezavantajlı olduğu görülüyor.

Balıkesir’de CHP’ye en büyük darbe Gönen ilçesinden geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın seçim bölgesi olan Gönen’de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oylarını arttırdı.

2018 seçimlerinde %48.71 oy alan Erdoğan, 2023 seçimlerinin ilk turunda 48.83, ikinci turda ise oyunu yüzde 51.71’e yükseltti. Ahmet Akın’ın, CHP’nin kazanması durumunda bakan olacağının açıklanması da memleketinde oy oranını artıramadı.

İKİNCİ KALE BALYA’DA YIKILDI

CHP’li Belediye Başkanı olan Balya ilçesinde AK Parti önemli bir atılım gerçekleştirdi. 2018’de oyların yüzde 49.63’ünü ala Erdoğan’ın oyu, seçimin ikinci turunda 52.19’a yükseldi. Balya ilçesinde CHP’nin bu nedenli kan kaybedişi ise halkın hizmetlere bakış açısını gösterdi.

YEREL SEÇİME DOĞRU

CHP’nin 2 önemli kaybı dikkatleri Ahmet Akın’a çevirdi. Kendi bölgesinde başarı gösteremeyen Akın’ın bu kaybını ise genel seçimler baz alındığında ağırlıklı olarak sahil kesimi kapattı.

İBRE TERSE DÖNÜYOR

Sahil kesiminde sol oyların kuvvetli ve kemikleşmiş olması ise genel seçimleri etkiliyor. Körfez bölgelerine önemli yatırımlar yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise bu açığı kapatmış durumda. CHP’nin bu iki kalesinin yıkılmış olması ise Ahmet Akın’ın beklenen çıkışı yakalayamadığını gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi durumunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için kulislerde adı geçen Akın’ın, sonuçlar sonrasında siyasi hayatına nasıl devam edeceği merak konusu.