Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aytekin festivallerin yasaklanmasını talep eden kuruluşlara sert cevap verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Balıkesir’de yapılması planlanan festivallerin yasaklanmasını talep eden kuruluşlara sert cevap verdi. Balıkesir’de düzenlenen festivaller başta olmak üzere ülke genelindeki festivallere ilişkin Balıkesir’de kurulu bulunan aralarında İHH, Müsiad, İlim Yayma Cemiyeti, Semerkand Vakfı ve Eğitim Bir Sen gibi yapıların yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu adıyla ortak bir bildiri yayımlayarak, festivallerin iptal edilmesini talep etmişti.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “bu işi sistematik hale döktüler. Gericiliği, şeriat hükümlerini ele geçirip, Menzil’de paralel yapı kuranlar da başta olmak üzere bir takım kerameti kendinden menkul yapılar çıkıyor, kentlerle özdeşleşmiş festivallere sözde ahlak bekçiliği yaparak karşı çıkıyor ve yasaklanmasını talep ediyor. Çocuklar vakıflarda taciz edilirken gık demeyenler, başlarını kuma gömenler iş gençlerin eğlenmesi olunca kendi kurallarını dayatıyorlar. Bu sahtekarlıktır. Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Konu bu kadar basit. Ama kalkıp da tüm gençleri ve festivali suçlu gösteremezsiniz.” dedi.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Birkaç yıldır Balıkesir’de düzenlenen çeşitli festivallere karşı tuhaf yasaklar uygulanıyor. Ve bu yasak kararlarının arkasında, festivalden hemen önce yayımlanan çeşitli bildiriler görülüyor. Kerameti kendinden menkul, sözde muhafazakâr, sözde mütedeyyin kurum ve kuruluşlar bir araya gelip festivalleri ve festivale katılanları hedef gösteriyor. Bunu yaparken de hiç kimse itiraz etmesin diye uyuşturucuyu öne sürüyorlar. Uyuşturucu ile mücadele etmek kolluğun zaten asli görevi. Bu konu zaten tartışmaya kapalı. Ama metnin içine, iktidar itiraz etmesin diye de Türkiye Yüzyılı gibi ifadelerin de ardına sığınarak, yaşam biçimlerine müdahale etmeyi kendilerinde hak görüyorlar.

Türkiye tüm renkleriyle birlikte güzel bir ülke. Ülke gençliğinin eğlenmek de en doğal hakkı. Bu kadar dernek oluşum bir araya gelmiş ve hedef göstererek bildiri yayımlamış. Siz de başka bir festivali başka bir etkinliği yapın. Kimsenin yaşam tarzına ve eğlence anlayışına karışmayın. Ekofestin kime zararı vardı da ekolojiyi yani doğayı korumak için bir araya gelenleri, yangın çıkarma tehlikesi gerekçesiyle iptal ettiniz? Şimdi kalkmışlar, gençlerin ülke çapındaki en büyük festivalini hedef alıyorlar. Bırakın şu gençlerle, yaşam tarzlarıyla uğraşmayı. Herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Rahatsız oluyorsanız, gitmezsiniz, izlemezsiniz olur biter. Siz rahatsız oluyorsanız, gençler de eğlenmek istiyorlar. Bırakın bu saçma sapan yasakçı tavırları da herkes özgürce eğlensin. Daha festival başlamadan, katılımcıları, katılmak isteyenleri ahlaksızlıkla uyuşturucu bağımlısı olmakla itham etmek nasıl bir zihniyettir?

Ahlak Bekçiliği Yapanlar, Çocuklar Taciz Edilirken Sustular

Bu kitleler bildirileri yazarken cevval oluyorlar ama ne hikmetse gerçek hayatta kapı duvar olup kafalarını kuma gömüyorlar. Bu gruplar, tarikat yurtlarında çocuklar istismar edilirken susuyor, olayı münferit görüyorlar. Hiç öyle uzağa gitmeyelim, Dursunbey’de tam 1 yıl önce yaşanan taciz olayında bir köy imamı 7 çocuğu istismar etti. İmamlık gibi, vatandaşı dini anlamda doğru yöne iletmek gibi önemli bir misyonu olan kişiye aileler çocuklarını emanet etti ve o alçak adam çocuklara istismarda bulundu. Şikayet üzerine de tutuklandı. Bu kişiler bu işlere gık dediler mi? Hayır. Bugün ahlak bekçiliği yapanlar, dün çocuklar taciz edilirken sustular.

Büyükşehir’in Festivalleri Sizi Rahatsız Etmiyor mu?

Bu güzel şehirde herkes eğlenebilir. Ve bu kimseyi rahatsız etmez, edemez. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Burhaniye Ören plajında festival düzenledi. İnsanlar tatile gelmiş, eğlenmek istiyorlar. Sahneye çıkmış sanatçılar, ona göre de kitlesi var. Gençlerin sevdiği isimler de sahne alıyor. Orada da herkes olması gerektiği gibi yan yana eğlenebiliyor, yiyor, içiyor. Ama ne hikmetse bu festival kimseyi rahatsız etmiyor, gençler başka bir organizasyona katılmak istediğinde de hep birlikte ayağa kalkıp tepki gösteriyorlar. Bırakın artık bu ikircikli tavırları.

Festivali Rahat Bırakın, Şehri Bir Bütün Olarak Görün

Kolluk kuvvetleri tedbirlerini alır. Uyuşturucuyu öne sürüp festival yasaklatmak, yasakçı zihniyeti bir kez daha öne çıkarmak bu şehre yakışmaz. Yetkililere bir kez de buradan söylüyorum: Festivalleri rahat bırakın, şehri bir bütün olarak görün. Bırakın gençler eğlensin. Gençlerin yolundaki taşı çekin, yollarına taş koymayın.