Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atak: “6 seçmenden 1 tanesi yabancı uyruklu”

CHP Bandırma İlçe Başkanı

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, yazılı bir basın açıklaması yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Mehmet Atak yabancı seçmen konusuna da değinerek şunları söyledi : “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilçemizde partililerimiz, üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, parti okulu eğitmenlerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, il temsilcilerimiz, ilçe başkanı ve yöneticilerimiz, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile ortak çalışmalarda bulunduğumuz seçim sürecini geride bıraktık.

Bu süreçte başta 64.723 oydaşımıza, CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na gönül verenlere, çalışmalarıyla Balıkesir’de bizi birinci parti yapan tüm örgütümüze ve Millet İttifakı’na teşekkür ederiz.  3 bin 322 sandıkta toplam 990 bin 156 seçmenin oy kullandığı Balıkesir’de ikinci tur seçiminde oyunu artıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun, rakibi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 4.4 puan fark attığını ve 450.802 seçmenin oyunu aldığını görmekteyiz. İlçemiz Bandırma’da ise sandık çevresinde çalışan yaklaşık 1900 partili ve gönüllümüzle, avukatlarımızla bu süreci alnımızın akıyla neticelendirmiş bulunmaktayız.  İlçemiz Bandırma’da en yakın rakibimiz olan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan destekçileriyle, iki parti arasında alınan oy oranları değerlendirildiğine, %65 oranında bir fark ortaya çıkmaktadır. Hem CHP hem de Kemal Kılıçdaroğlu Bandırma’da birinci olmuştur.

Son yılların en adil olmayan seçim sürecinde, Devletin tüm resmi imkanlarını kendi lehine kullanma şansına sahip bir rakiple, hiç de eşit ve adil olmayan koşullarda, tüm iftiralara, montaj videolara, yalanlara, hukuksuzluğa ve algı yönetimine karşı yürüttüğümüz çalışmalar neticesi yaptığımız analizler bizlerin önüne bir başka iç açıcı olmayan tabloyu da sermektedir: YABANCI SEÇMEN.

Analizlere göre ülkemizde sandığa giden her 6 seçmenden 1 tanesinin yabancı uyruklu ve sonradan vatandaşlık verilmiş seçmen olduğu görüntülenmekte. Bir başka deyişle oy verenlerin %16,5 i yabancı. Yani bu topraklarda doğmamış, bu toprakların dilini bilmeyen, belki de mevcut ülkesinde yaşamaya devam eden insanların ülkemizin geleceği ile ilgili oy sahibi olması ne kadar doğrudur? Bizim evlatlarımız sabaha kadar geleceklerinin karanlık olması tehtidine karşı göz yaşı dökerken, Suriyeli, Afgan ve başka ülke uyruklu insanların kendi bayraklarıyla bizim meydanlarımızda ve kendi ülkelerinde silahlarla kutlama yapması, üstelik “beğenmiyorsanız gidin ülkenizden” gibi söylemlerde bulunması, sosyal medya hesaplarından tehditler yağdırması akla, mantığa ve vicdana asla sığmayan bir durumdur. Bizler bu vatanın gerçek sahipleri olarak buradayız ve hiç bir yere gitmiyoruz! Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Yerel seçimlerde de Almanya, Arabistan veya Katar gibi ülkelerde, temsilciliklerde oy verme işleminin yapılmadığını da söylersek, yerel yönetimlerde ve büyük şehirlerde olan CHP başarısının aslında tüm ülkeye yayılacak bir başarı ve kazanım olacağını da hepimiz bilmekteyiz. Milyonlarca göçmenin gelip de bizlerin ikinci sınıf vatandaş olmamıza susamazdık, susmadık. Susmayacağız!

Evlatlarımız işsiz, güçsüz hayata tutunmaya çalışırken, onların hakkımızı yemesine müsaade edemezdik, etmedik. Etmeyeceğiz!

Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdık, olmadık ve evlatlarımız için, emeklilerimiz için, analarımız, babalarımız için, çiftçi, esnaf kardeşlerimiz için demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz! Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak her cephede mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.”