Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adaylar Erdek’te Ak Parti’ye yapılan saldırıyı kınadı

Bandırma Sanayici ve İş

Bandırma Sanayici ve İş insanları Derneği (BANSİAD) Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda, Yükselen Şehir Bandırma Platformu kapsamında Balıkesir Milletvekili Adayları’nı ağırladı. Bandırma’nın sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda milletvekili adayları öneriler sundu.

BANSİAD’ın Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda Yükselen Şehir Bandırma Platformu kapsamında Milletvekili Adayları Bandırma’nın sorunlarına çözüm önerileri sunarak, Bandırma’da geliştirilmesi gereken konulara değindi. BANSİAD, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği, Bandırma ve Kredi Kooperatifi’nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Yükselen Şehir Bandırma Platformu’nun hazırladığı bölge sorunlarının yer aldığı rapor kitapçık halinde katılımcılara dağıtıldı. Yapılan toplantıya; Bandırma Belediye Başkan Av. Tolga Tosun, BANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Bandırma Ticaret Borsası temsilcileri, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz, Türkiye Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği, Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, Milletvekili Adayları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

“PARTİ AYRIMI YAPMADAN TÜM PARTİLERİMİZE DAVET GÖNDERDİK”

Toplantının açılış konuşmasını BANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu yaptı. Konuşmasında, Bandırma’nın ekonomik ve sosyal açıdan büyük gelişme dinamiğine sahip olduğunu söyleyen Başkan Dedeoğlu, “Dernek olarak amacımız kentimizi her yönüyle geliştirerek bölgesine ve ülkesine önemli katma değer sağlayan bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesinde milletvekili adaylarımızın bölgemize ilişkin görüşlerini bizlerle paylaşmaları için bugünkü toplantımızı organize etmiş bulunmaktayız. Milletvekili adaylarımızı davet ederken parti ayrımı yapmadan tüm partilerimize davet gönderdik.”diye konuştu.

BANDIRMA’NIN SORUNLARI RAPORLA SUNULDU

Bandırma’nın öncelikli sorunlara ilişkin hazırlanan raporda yer alan başlıklar şu şekilde;

Bandırma’da şehir içi trafik sorunu, Çevre yolu ihtiyacı, bölgesel 1 bölü 5 bin ölçekli imar planları, Marmara OSB, ziraat eğitimi ile ilgili bir meslek lisesinin kurulması, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi’nin kurulması, Tıp Fakültesi binası ve yeni bir hastanenin yapılması. Belirtilen sorunlar arasında; liman ve gümrük alanı ihtiyacı, serbest bölge ihtiyacı, Yüksek Hızlı Tren Projesi, İDO hızlı feribot seferlerinin düzenlenmesi, Bandırmaspor için yeni stadyum ihtiyacı, Kültür Merkezi Projesi ve Yüksek Gerilim Güç Laboratuarı Projesi de yer aldı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÇÖZÜMLER SUNDU

CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı, MHP Milletvekili Adayı Harun Algül, Memleket Partisi Milletvekili Adayı Hakkı Bitikli ve CHP Milletvekili Adayı Selim Panç’ın konuşma yaptığı toplantının moderatörlüğünü Bandırma Belediye Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun yaptı.

MHP Milletvekili Adayı Harun Algül, “Bandırma sıkışmış bir kent. Bandırma’nın en büyük problemi bence sahipsizlik… Bandırmamız, Balıkesir’den ne kadar çok milletvekili olsa da bize özel Bandırma’dan milletvekillerinin az oluşuyla maalesef Ankara’daki hizmetleri alma konusunda eksik kalıyor. Dişli bir milletvekili bakanlardan daha faydalı olabilir.”diye konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı, “ Üretim, kalkınma eğitim ve bilimin önceliği olacağı bir Bandırma için var gücümüzle bu alanlarda çalışmalara başlayacağız.”dedi.

Memleket Partisi Milletvekili Adayı Hakkı Bitikli, Bandırma’daki trafik sorununa dikkat çekti. Eğitim, üretim ve tarım alanlarında da Bandırma’da çalışmalar yürütülmesi gerektiğine değinen Milletvekili Adayı Bitikli, “Bandırma mega kentlerin ortasında kalan ve bu bölgelerden yoğun trafik alan bir bölge. Bu açıdan Bandırma’da bir çevreyoluna ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Selim Panç, “Bandırma’da sanayileşmeyi yapacağız ve şehirleşerek Bandırma’nın önünü açacağız. Bandırma’daki problemlerin çok olduğunu biliyoruz. Fakat geçmişte çok güzel örneklerde var. Biz CHP olarak hiçbir zaman sanayiye karşı gelmedik ama güzel örnekleri söyleyerek yanlışlarında altını çizmeliyiz.”dedi.

“NEGATİF SİYASİ İLİŞKİLERİ BİZ BÖLGEMİZDE İSTEMİYORUZ”

Gazetecilerin, Erdek’te AK Parti seçim otobüsüne yapılan saldırıyı sorması üzerine konuşan milletvekili adayları yaşanan olayı sonuna kadar kınadıklarını dile getirdi.

Olayı öğrendiklerini ve gerçekten çok üzüldüklerini belirten Aday Algül, “Kesinlikle olmaması gereken şeyler diye düşünüyorum. Özellikle Erdek’te siyasetin Bandırma’dan daha hareketli geçtiğini görüyorum. Farklı mevzular da var arka arkaya duyduğumuz ve bildiğimiz. İnşallah kimseye zarar vermeden, hiç kimsenin birbirine en ufak bir zararı dokunmadan bu süreci sağlıklı bir şekilde sonlandırırız. Bölgemiz ayrışmanın değil de birleşmenin merkezinde olmalı. Bu tür ayrışmalara bu tür negatif siyasi ilişkileri biz bölgemizde istemiyoruz. Barışın sevginin dilinin hâkim olmasını istiyoruz.”diye konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı, “Bütün partileri bu konuda sükûnet ve sakinliğe davet ediyorum. Bu yaşanan olayı bizim kabul etmemiz kesinlikle mümkün değil. Hepimiz bir arada yaşıyoruz. Erdek küçük bir ilçe… Bandırma’da olduğu gibi Erdek’te de herkes birbirini ismen tanıyor. Yaşanmış bu olay için üzüntü içerisindeyiz.”dedi.

Memleket Partisi Adayı Bitikli de konu hakkındaki düşüncelerin şöyle aktardı;

“Özellikle bayanlara yapılmış bir saldırı olduğu için şiddetle kınıyorum. Bu konunun ülke genelinde ki siyasetle bir alakası var. Çünkü söylem, dil artık çok sertleşti. Bu insanları da artık provoke ediyor. Herkes birbirini tanıyor ve değer veriyor. Her görüşe saygı duymalıyız. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden bu tarz şeylerin hepimiz beraber şiddetle kınamalıyız. Ancak bu şekilde önüne geçebiliriz.”

Haber: Nur Uysun/ Selin Girgin