Medikal Estetik Hekimi Dr. Biran Ekici konu hakkında bilgiler verdi.
Günümüzde ve sıkça duyduğumuz kelimelerden biriside kolajen, eczanede bulunan vitaminler, şuruplar veya toz şeklinde satılan takviyeleri ile birçok kişi kullanmaya başladı. Kullandığımız tüm ürünlerde özellikle kolajen içeriğine dikkat etmeye başladık.
Neden mi?
Vücudumuzda en çok bulunan proteinlerden biri olan kolajen, cildimizin elastikiyetini artırarak daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Vücudumuz kolajeni genç yaşlarda sık üretirken, yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, sigara ve stres gibi olumsuz durumlarda daha az üretmeye başlar. Bu nedenle özellikle yaşlanma belirtilerini azaltmak için vücudun kolajen üretimini artıracak takviyeler yapılması ve kullanılması gerekebilir. Bunlardan biride kolajen askıdır. kolajen askı kopmayan ve vücutla uyumlu ve eriyebilen iplerdir. Yüz ve boyundaki sarkmaları gidererek, ekstra kolajen üretimi sağlamasıyla birlikte sonuçları yüz güldürücüdür. Birçok faydası olup başlıca faydaları şöyledir;
*Cildi ve yüzü ters üçgen yani altın oran görüntüsüne kavuşturur,
*Çene hattını keskinleştirir,
*Boyun sarkmalarını toparlar,
*Ayrıca cildimizdeki doku esnekliğini sağlayan liflerle tamamen uyumludur.
Cildimizdeki yaşlanmanın belirtileri olan sarkma için kullanılan bu kolajen askı uygulaması, lifting etkisi yapılmasıyla birlikte hedeflenen bölgede uygun açı ile çekip germek üzere cilt altından işlem sağlanır. Askı işleminin yapıldığı bölgede istenilen görünümü elde etmek için birden fazla ip değişik açılardan yerleştirilebilir. kolajen üretimi sağlayan bu ipler, cilt tipi ve cildin elastikiyetine göre kaç ip kullanılanacağı değişkenlik gösterebilir. Sadece lifting etkisi isteyen kişilerde kolajen askı uygulaması birebirdir. Gündelik hayatınızı etkilemez. Hemen sosyal hayatınıza dönebilirsiniz, ödem yani şişlik ve morarma süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Etkisini işlemden çıktıktan sonra %60 kısmını çok net görebilir, ancak geri kalanını da 1 ay içinde kolajen ipin cildinizle etkileşimine göre net görebilirsiniz. İplerin kalıcılık süresi 12 aydır.
Son olarak söz alan Kaymakam Günhan Yazar: “Bandırmadaki en büyük sorunlardan biri Pertevniyal Hastanesiydi. İçi harap olmuş tahrip edilmişti. Sağ olsun Belediyemizin destekleriyle içerisini temizledik giriş çıkışları engelledik. Binayı kurtarmak adına çözüm aramaya başladık. Anladık ki Sağlık Bakanlığı da orda herhangi bir çalışma yapmayacak şöyle bir karar alarak arsayı ikiye böldük. 7 dönümlük alanı 2’ye böldük. 3 dönümünü Sağlık Bakanlığına bıraktık ve bu günlerde de orda güzel bir çalışma yapılıyor. Geri kalan 4 dönümünü de o arsadan ayırarak normal hazine mülküne dönüştürdük. O arsayı Üniversitemizin de sıcak bakması üzerine Üniversitemize 2 yıl önce tahsis ettik. Belediye Başkanımızla da görüştük oda bu projeye sıcak yaklaştı. O dönemde bir Vali değişikliği oldu ama yeni Valimiz gelince ona da bir bilgi notu olarak konuyu aktardım. Sağ olsun aynı anlayışla bizi destekledi. Projenin yapılması bir parça zaman aldı kuruldan geçmesi gerekiyordu. Projede Valiliğimiz tarafından ihale edildi yaptırıldı ve şuan da projemizde hazır. Artık son aşamaya gelindi. Yapım işini üstlendiği için Belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi.