Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYHAN SOYLU: “DESTEKLER YETERSİZ, ZARARIMIZ 8 BİN 500” 

Bandırma Ulaşım AŞ Yönetim

Bandırma Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Soylu, akaryakıt ve ulaşıma yapılan zamların doğru orantılı olduğuna dikkat çekti. Başkan Soylu, halk otobüslerine ücretsiz taşımalarla ilgili devletin desteğinin arttırılmasını istedi.  

Otobüs şoförleri ve vatandaşlar arasında zamların gelmesiyle sık sık tartışmaların gündeme geldiğini söyleyen Ayhan Soylu, bu gerginliğin son bulmasını istediğini dile getirdi. Soylu, “Şoförler ve vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik dolayısıyla üzgünüz. Şoförlerin durakta durmamasıyla ilgili şikayet ve talepleri mail olarak alıyoruz. Bu sorunun çözülmesi içinde, şoförlerimize bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Fakat gelen zamlarla ilgili şikayetlere yapabileceğimiz bir şey yok. Yapılan artışlara göre, zam yapmazsak zarara uğrarız. Şoförlerimizden de vatandaşlar hakkında şikayetler alıyoruz. Kart kullanım hakkını dolduran vatandaşlarımızın ücretsiz olarak binmeye çalışmaları gerginlik yaratıyor. Bu yüzden çok münakaşa yaşanıyor. Devletimizden ücretsiz taşıma konusu ile ilgili destek bekliyoruz.” diye konuştu.

GELİR YÜKSELİRSE, HİZMET ARTAR  

Bandırma özel halk otobüslerinde yaşanan karmaşaya dikkat çeken Ayhan Soylu, halktan araçların yenilenmesiyle ilgili gelen talepler konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Soylu, “Araçlarımız eskidiği için halkımız yenilenmesini talep ediyor. Kazancımız düşük olduğu için bizde para kazanamıyoruz. Şirket olarak aylık ücretsiz taşıdığımız yolcu sayısı 150 bin, araç başı 10 bin zarar yapıyoruz. Devletten aldığımız desteğe göre zararımız 8 bin 500. İmkanlarımız araçları yenilemeye yetmiyor ama biz elimizden geleni yapıyoruz. Gelirlerimiz yükseldikçe daha kaliteli hizmet vereceğiz.” dedi.  

DEPREMZEDELER ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR 

Ücretsiz ulaşımdan yararlanan sosyal destek ve kamu görevlileri dışında depremzedelerin de ücretsiz ulaşımdan yararlanması için ayrı kart çıkarttıklarını söyleyen Ayhan Soylu “Depremzedelerimize tekrar geçmiş olsun ve ülkemizin başı sağ olsun dileklerimi iletiyorum. Onlar için de elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.

HABER: Selin GİRGİN