Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zivane: “Kadınlar özgürlükleri için oy verecekler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Zivane, seçim döneminde yapacakları çalışmalar konusunda bilgi verdi. Zivane,“Kadınlar bu seçimle geleceklerini tayin edecek.”dedi.

Yaklaşan seçim süreciyle birlikte çalışmalarına hız veren CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Zivane, yaklaşık bir senedir Kadın Kolları olarak yürüttükleri çalışmaları anlattı. Zivane, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da özellikle üzerinde durduğu “Aile Destekleri Sigortası” projesine dikkat çekti.

KADININ EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ HEDEFLENİYOR

“Aile Destekleri Sigortası” projesinin bütün seçim sürecinde ve yeni Türkiye’nin inşasında anahtar bir proje olacağını belirten Canan Zivane, “Aile Destekleri Sigortası; kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına alan, her aileye asgari gelir güvencesi veren, ailedeki mutluluğu, huzuru ve bereketi devam ettirmeyi hedefleyen bir sigorta dalıdır. Her ailenin durumu özel olarak incelenip, ihtiyaç durumuna göre kadınlara maaş bağlanacak. Kadının ekonomik olarak özgürlüğünü kazanmasını, hem aile hem de toplum içinde daha ayakları yere basan ve karar alabilen bir konuma getirilmesini hedefliyoruz. İktidara geldiğimizde ilk 6 ay içinde projemizi uygulamaya koyacağız.”dedi.

2 BİN HANEYE PROJE TANITILDI

Aile Destekleri Sigortası’nın kadının toplum içindeki varlığını güçlendiren bir proje olduğunun altını çizen Başkan Zivane, “Kadın Kolları olarak üzerimize düşen en büyük görev, Aile Destekleri Sigortası’nın kapı kapı gezilerek her kadına anlatılmasıdır. Çünkü kadının toplum içindeki varlığını güçlendiren bir proje olacak. Bandırmada yaklaşık 2 bin haneye yakın ziyaretlerde bulunarak projemizi anlattık. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu projenin içinde engelli vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve yeni hayat kurmak isteyen kadınları ilgilendiren “Yeni Başlangıçlar Fonu” gibi yararlı uygulamalar da bulunuyor.”diye konuştu. Bu ziyaretleri gerçekleştirirken aynı zamanda Bandırma’da ihtiyaç sahibi olan kadınları ve aileleri tespit ettiklerini dile getiren Zivane, Bandırma Belediyesi aracılığıyla yardımlar gönderdiklerini ve belediyenin sosyal yardım çalışmalarına destek olduklarını söyledi.

“SİYASETTE VE DEVLET YÖNETİMİNDE EŞİT TEMSİLİYET”

Her sektörde her alanda olduğu gibi siyasette ve devlet yönetiminde de eşit temsiliyetin olması gerektiğine değinen Canan Zivane, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimin kaybedilmesi gibi bir ihtimali düşünmüyoruz. 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağına inanıyoruz. Kadınlar artık karar mekanizmalarında yer almalı. Kadın sadece soru sorulacak, fikrine danışılacak bir bireyden öte imza atacak konuma getirilmeli. Eşit temsiliyet olduğu takdirde liyakat sahibi kadın bireyler, erkek bireylerle aynı çalışma ortamında eşit haklarla çalışabilecek.  Zaten bütün çabalarımız bu yönde. İstanbul Sözleşmesi’nde de duruşumuz aynı, kadınların arkasındayız.  İstanbul Sözleşmesi, Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metninde yer alan uluslararası sözleşmelerin yeniden yürürlüğe girmesi kararıyla tekrar imzalanacak.”açıklamasında bulundu.

“GÜVENSİZLİK HİSSİNİ EN FAZLA YAŞAYAN KESİMİZ”

Bu seçimin kadın vatandaşlar adına çok önemli bir seçim olduğunu belirten Başkan Zivane, “Ne yazık ki kadınlar olarak mevcut koşullarda güvensizlik hissini en fazla yaşayan kesimiz. Kadına yönelik mobbing, fiziksel ve psikolojik şiddet gittikçe artıyor. Son 20 yılda kadına şiddet yüzde bin 500, çocuğa şiddet yüzde 2 bin artış ile ciddi rakamlara ulamış durumda. Kadınlar bu seçimle geleceklerini tayin edip kendi özgürlükleri için oy verecekler. Biz hem CHP olarak hem de Millet İttifakı olarak kadının değerini demokratik ortamda sağlayabilecek inanca, çalışmaya ve yüreğe sahibiz. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadın siyasetçi ve milletvekilleri sembolik değildir.”dedi.

“YÜZDE 50 CİNSİYET KOTASININ UYGULANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Seçim sürecinde açıklanan milletvekili adaylıkları ile birlikte gündeme gelen cinsiyet kotası hakkında görüşlerini dile getiren Zivane, “ Yüzde 50 cinsiyet kotası ve fermuar sistemi konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarımızın talebi sonucunda kadın örgütleri ile birlikte yaptığımız çalışmalar var. Bu konuya çok önem veriyoruz. Geçen yıl Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu ve bütün vekillerimizin imzaladığı yasa teklifini Cumhuriyet Halk Partisi olarak meclise verdik. Fakat AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Önümüzdeki genel seçimlerde de bunun uygulanması konusunda çalışıyoruz. Hatta bakanlıklar bazında da eşit temsil için çalışıyoruz ancak kararı ‘6’lı Masa’ verecektir.”diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun