Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YER BİLİMCİ, 3 İLDE YAŞANACAK DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

Yer bilimci Jeofizik Mühendisi

Yer bilimci Jeofizik Mühendisi Prf. Dr. Övgün Ahmet Ercan, üç  ilde yaşanacak depreme dikkat çektiği sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu.

X (eski twitter) hesabından açıklamalarda bulunan Prf. Ercan Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta yaşanabilecek depremin şiddetini vurguladı. Ercan “ Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Yalova;M6,4, Yozgat;<M5,7.Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir. Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır. Kent büyümemeli.” Dedi.

ZONGULDAK EN FAZLA 5’İ GÖRECEK

“Zonguldak ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; <5,0. ” şeklinde açıklamada bulunan Prf. Dr. Övgün Ahmet Ercan “Zonguldak, doğusundaki Bartın kırığı ile güneyindeki Kuzey Anadolu Kırığının sarsıntılarını alır. Ancak Zonguldak odaklı büyük bir deprem beklenmez. Deprem güvenli illerimizdendir.” Dedi.

YOZGAT DA EN GÜVENİLİR İLLER ARASINDA

Sosyal medya hesabından deprem konusunda güncel paylaşımlar yapan Prf. Ercan “Yozgat, konum olarak deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinden biridir” dedi.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)