Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yasak geldi, balık çoğaldı  

Gırgır ve troller için

Gırgır ve troller için 15 Nisan’da başlayan av yasağı olta balıkçılarının yüzünü güldürdü. Av yasağının ardından Türkiye’nin birçok kentinde balık tezgahlarında çeşitlilik artmaya başladı. Bandırma’da oltasını alan balıkçılar, bu durumdan faydalandı.  

Bandırma sahilinde, olta balıkçıları her sezon olduğu gibi balık tutmaya çıktı. Gırgır ve trollere gelen yasağın ardından denizlerde balık çeşitleri arttı. Balıkların gelen yasaktan sonra daha büyük boyutlarda tutulduğunu söyleyen Amatör Balıkçı İlhan Şen, göç balıklarının geldiği zaman gemiler ve teknelerin pervaneleri yüzünden yumurtalarının parçalandığına dikkat çekti. Amatör Balıklı Şen, “Göç balığı gelmeye başladığı zaman tekneler ve gemiler balıkların önünü kesiyor. Büyük teknelerin çıkamaması şu anda olta balıkçılığını olumlu yönde etkiledi. Mesela İDO gemisinin gitmesi de bizi olumlu etkiledi. Gemi pervaneleri, denizi dipten karıştırdığı için balığın yaptığı yumurtayı kayadan kopartıyor ve balıklar büyüyemiyorlardı. Büyük gemiler gittikten sonra her çeşit balık çıkmaya başladı.” diye konuştu.  

“DENİZİN KİRLİ OLMASI BALIKLARIN ÜREMESİNİ ETKİLİYOR” 

            Deniz kirliliğinin de balıkları olumsuz yönde etkilediğini belirten Balıkçı İlhan Şen, fabrikalardan ve yük gemilerinden gelen atıklara bir çare bulunmasını istedi. Amatör Balıkçı Şen, “Denizin kirli olması da balıkların üremesini çok etkiliyor. Fabrikalardan ve yük gemilerinden gelen atıkların dışarı atılması lazım. Bandırma denizi bu kadar güzelken neden kirletiyorlar? Bunu sadece balıkçılık yönünden söylemiyorum. Ne görüntü kirliliği olsun ne de güzel Bandırma’mızın denizi pis olsun.” dedi. 

“RAHAT BALIK TUTABİLECEĞİMİZ BİR YER İSTİYORUZ” 

            Sahilinde olta balıkçıları için düzenlemeler istediklerini dile getiren Şen , “İzmir sahilinde yürüyüş yollarında balıkçıların, balık tutabilmesi için oturacakları ve rahat balık tutabilecekleri yer yapmışlar. Bandırma’da olta balıkçıları için hiçbir faaliyet yok.  Rahat balık tutabileceğimiz yer olmasını isterdik. Bunu diğer balıkçı arkadaşlarla da sürekli konuşuyoruz. Kayalıklarda tutmakta güzel ama kışın zor oluyor. Düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Belediyemizden bu konuda destek bekliyoruz. Ayrıca Marina’nın kapanması da bizi olumsuz etkiledi. En çok balık Marina’dan çıkıyordu. Levrek, minekop kaynıyordu ve 10 kiloya yakın balık tutabiliyorduk. Gönlümüz Marina’nın da açılmasından yana.” diye konuştu.  

Haber: Selin Girgin