Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanından “Depreme dirençli yerleşim alanı” önerisi

Türk Jeolog, deprem bilimci

Türk Jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli yerleşim alanlarının öneminin altını çizerek depreme karşı önlem almanın mümkün olduğunu söyledi.

X hesabından sık sık deprem analizleri yapan ve depreme karşı önlem almak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli yerleşim alanları projesinin önemine vurgu yaptı. Depreme karşı binalardaki zemin yapı etkileşiminin önemli olduğunu söyleyen Görür, “Temel değil, havuz gibi gözüküyor. Arkadaşlar temel önemlidir. Zemin ile yapının ara kesitidir. Zemin yapı etkileşimi temelde gerçekleşir. Zemine uygun temel yapmazsanız, o bina depremde zor ayakta durur.” Dedi.

X hesabından depremle ilişkili açıklamada bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, şunları söyledi: “Arkadaşlar, zaman zaman dertleşiyoruz. Çoğu kimse doğal olarak kendi ile, kendi ili ile ilgili sorunları dile getiriyor. Bu yolla sorunlarımızı ülke çapında çözemeyiz ama DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI projesi ile çözebiliriz. Bu proje ile ilgili her şeyi biliyoruz, neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Yeter ki siz isteyin. Particilik yapmadan, partiler üstü bir yaklaşımla yerel ve merkezi idare yöneticilerinden, partilerden kentlerinizi deprem dirençli hale getirmelerini talep edin. Ancak bu yolla sizden oy alabileceklerini hissettirin. Genel seçimlerde bu şansı kaçırdınız bari bu yerel seçimleri kaçırmayınız. DEPREMDE EVİMİZ BAŞIMIZA ÇÖKMESİN, DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ deyiniz. Bunu talep etmek çok mu zor? Sevgiyle” /Haber Merkezi