Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üsküdar’da 26 milyonluk fidye için 2 kişiyi kaçıran 4 şüpheli yakalandı

ÜSKÜDAR’DA İŞ İNSANI S.B. İLE YANINDAKİ EMEKLİ POLİS İ.B.’Yİ KAÇIRAN VE S.B.’NİN AİLESİNDEN 26 MİLYON LİRA FİDYE İSTEMEYE HAZIRLANAN 4 KİŞİ YAKALANDI. KAÇIRILAN S.B. İLE İ.B. İSE KURTARILDI.

ÜSKÜDAR’DA İŞ İNSANI S.B.

Üsküdar’da iş insanı S.B. ile yanındaki emekli polis İ.B.’yi kaçıran ve S.B.’nin ailesinden 26 milyon lira fidye istemeye hazırlanan 4 kişi yakalandı. Kaçırılan S.B. ile İ.B. ise kurtarıldı.
Üsküdar Küçüksu Mahallesi Mustafa Düzgünman Caddesi’nde geçtiğimiz Pazartesi günü saat 10.55 sıralarında Volkswagen marka araç içerisinden çıkan Yaşar P.(46), Fırat B.(34), Ferdi Ü.(28) ve Batuhan B.(26) önlerini kestikleri iş insanı S.B. ve emekli polis İ.B.’yi araçlarından kaçırdı. Gasp Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine çalışma başlattı. Özel Harekat polislerinin de katıldığı baskınla Pendik’te tespit edilen gecekonduya yapılan baskında kaçırılan S.B. ile İ.B. kurtarıldı. Şahıslar tedavi amaçlı Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Şüpheli 4 kişi ise yakalandı. Şahıslardan Yaşar P.’nin üzerinden kendisinin fotoğrafı bulunan Hakan Ö. adına düzenlenmiş, sahte Personel Kimlik Kartı ve 5 adet 7.65 mm fişek ele geçirildi.

Aracın önünü kesip kaçırdılar
Kaçırma anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde bir minibüsle, mağdurların içinde bulunduğu aracın önünü kesen şüphelilerin onları önce yere yatırarak etkisiz hale getirdikleri ve geldikleri araca bindirerek uzaklaştıkları görülmekte.

26 milyon TL fidye isteyeceklerdi
Kurtarıldıktan sonra ifade veren işadamı S.B. "Onların MİT’çi olduklarına inandım. Birbirlerine ’Başçavuşum’, ’Binbaşım’ diye hitap ediyorlardı. ’Başkan’ olarak hitap ettikleri bir kişiye telefon edip bilgi veriyorlardı. Bizi sürekli darp ettiler. Başımıza siyah torba geçirip, ellerimizi bağlamışlardı. Kendi aralarında ailemden 26 milyon lira fidye istemeye hazırlandıklarını duydum. Sonra polis baskın yapıp bizi kurtardı" dedi.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)