Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkmen: “Maaşı 7 bin 500 olan emeklilere zam gelmedi” 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bandırma Şubesi Başkanı Ahmet Türkmen, emekli maaşlarına gelen zamların yetersizliğinden dolayı emeklilerin zor günler yaşadığına dikkat çekti.

Emekli maaşına zam gelmesine rağmen büyük bir adaletsizlik yaşandığını söyleyen TÜED Başkanı Ahmet Türkmen, emeklilerin nefes almaları için zam yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Türkmen, “Emekliler büyük bir adaletsizlik yaşıyor. En düşük maaş 5 bin 500 iken sadece 2 bin lira zam geldi. Bu da genel merkezimizin çabalarıyla oldu. Maaşın 7 bin 500’e yükselmesi sevindirici bir haber olsa da gelen zam emeklileri rahatlatmadı. Maaşı 7 bin 500 olan emeklilere zam gelmedi. 7 bin 200 maaşı olan emeklilere sadece 300 lira,  7 bin 400 alanlara da 100 lira zam yapıldı. Burada adaletsizlik yatıyor.” dedi.

YILLARDIR KANAYAN YARA “İNTİBAH YASASI”

Genel Merkezlerinin çözüme kavuşması için yıllardır çalışmalarını sürdürdüğü “İntibah yasası”nın emeklilerin en derin yarası olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Türkmen, “İntibah yasası emeklilerin en derin yarasıdır. 2000’den sonra emekli olan hiçbir emekliye zam yapılmadı. Genel merkezimiz çalışmalarını sürdürse de henüz konu açıklığa kavuşmadı. Türkiye’de bir milyona yakın derneğimize kayıtlı emekli var. Bandırma’da ise 5 bin 100 üyemiz mevcut. Dernek olarak en fazla üyesi olan sivil toplum kuruluşu biziz. Emekli vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. İyileştirmeler kabul edilirse vatandaşlar rahat bir nefes alacak.” diye konuştu.

“EMEKLİLER BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK YAŞIYOR”

Bayram ikramiyelerinde de yüksek bir zam almadıklarını söyleyen Başkan Türkmen, “Genel merkezin teklifi bayram ikramiyesi için 5 bin olmasına rağmen 2 bin olarak kabul edildi. Verilen ikramiye bin 100 iken sadece 900 TL zam yapıldı. Bu da emeklileri tatmin etmedi. Bizim beklentimiz seçimlerden önce maaşlar konusunda iyileştirilme yapılması. Ev kiraları arttı, borçlarını ödeyemeyen, evini geçindirirken zorlanan çok insan var. En azından bayram ikramiyesini 3 bin yaparlarsa emekliler bayramı bir nebzede olsa rahat geçirebilir.” dedi.

Haber: Selin Girgin