Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGC: AYM’nin iptal kararı düşündürücüdür

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Anayasa Mahkemesi’nin TCK’nın hapis cezası öngören 217/A maddesinin iptal istemini oy çokluğuyla reddetmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Anayasa Mahkemesi, sansür yasası ile TCK’ye eklenen ve hapis cezası öngören 217/A maddesinin iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

Karar, altıya karşı sekiz oyla alındı. TCK 217/A maddesi  “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.

İktidara ve muhalefete bir kez daha hatırlatıyoruz ki, TCK’nın 217/A maddesi gazeteciler için çıkartılmış özel bir madde değildir, ancak ağırlıklı olarak gazetecilerin aleyhine uygulanmaktadır. Gazeteciliğe gözdağı verilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle AYM’nin iptal kararı düşündürücüdür.

Gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle her gün soruşturulması, gözaltına alınması, tutuklanması basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün yok sayılmasıdır. Gazeteciliğin suç olmadığını, halkın haber alma hakkının vazgeçilmez bir hak olduğunu anlatmaya devam edeceğiz.” /Haber Merkezi