Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silivri’deki deprem Marmara Depremi’nin habercisi mi?

Ünlü Yer Bilimci Prof.

Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Silivri’de yaşanan depremin beklenen büyük “Marmara Depremi” için öncü olup olamayacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 11 Ekim’de Silivri açıklarında saat 19.36’da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Silivri’de Marmara Denizi açıklarında meydana gelen deprem, büyük Marmara Depremi’nin habercisi olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Prof. Dr. Görür, konu ile dikkat çekici açıklamalarda bulundu. X hesabından açıklamada bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu 3’lük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor.” dedi.

“KRİP NİTELİKLİ KÜÇÜK SARSINTILAR ARA SIRA OLUYOR”

Hiç kimsenin kolay kolay öncü deprem yorumu yapamayacağını belirten Görür, “Birçok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kolay bu deprem öncüdür diyemez. Evet, bu üçlük deprem, endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.”dedi.

“DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI YAPABİLİRİZ”

Gaz çıkışlarına bağlı küçük depremlerin de batı Marmara’da yaygın olduğuna dikkat çeken Görür, “Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Millet olarak depremleri durduramayız ama deprem dirençli yerleşim alanları yapabiliriz. Yöneticilerimizden talep edin.” diye konuştu.
HABER MERKEZİ