Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polat: “Kuş Cenneti Milli Parkımızın artık hizmete açılmasını talep ediyoruz”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Kuşcenneti Milli Parkı’nın uzun süredir kapalı olmasına dikkat çekerek artık ziyarete açılmasını istediklerini söyledi.

2021 yılında Kuşcenneti Milli Parkı Geliştirme Projesi kapsamında, tadilata alındığı ve bir sonraki duyuruya kadar ziyaretçi kabul etmeyeceği açıklanan Kuşcenneti Mili Parkı hala hizmete açılmadı. Bandırma Kent konseyi Başkanı Serdar Polat, yakın zamanda gerçekleştirecekleri Foto-Safari etkinliğinde rotalarına Kuşcenneti’ni de eklemek istediklerini ancak kapalı olması sebebiyle ekleyemediklerini belirtti. Başkan Serdar Polat, “Özellikle kış, sonbahar ayında düzenlediğimiz bir etkinlikte kapalı olması sebebiyle güzergâhımıza ekleyemediğimiz Kuşcenneti Milli Parkı’nda, aradan geçen onca vakte rağmen hala tadilatın devam ettiği bilgisi bizlere ulaştı. Tadilatın devam etmesinin gerekçesini bilmiyoruz.” dedi.

“BANDIRMA GİZLİ BİR TURİZM MERKEZİ”

Bandırma’nın gizli bir turizm merkezi olduğunu söyleyen Başkan Polat, “Bandırma; Kapıdağ Yarımadası, Kuşcenneti Milli Parkı, Edincik, Son Kurşun Anıtı gibi yerleri, önemli tarihiyle ve doğal güzellikleriyle bölgemizin turizm merkezleri arasında yer almaktadır. Bölgemizi birileri ziyarete geldiğinde bu noktaların hepsine götürmeye, bölgemizin güzelliklerini gelenlere aktarmaya çalışırız. Ne yazık ki son 2 yıldır özellikle adına festival düzenlenen Kuşcenneti Milli Parkımız misafirlere kapalı. İnternet sitelerine girdiğimizde de geçici süre kapalı yazıyor ya da vatandaşlar gittiğinde kapalı olduğunu görüyor.” diye konuştu.

“HİZMETE AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Kuşcenneti Milli Parkı’nın ziyaretçilere kapalı olmasının özellikle bölge turizmini etkilediğini ve artık hizmete girmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Polat, “Kuşcenneti Milli Parkı’nı görmek amaçlı buraya gelenler ne yazık ki geri dönmektedir. Turizm sezonunun başladığı bu dönemde Kuşcenneti Milli Parkı’nın tadilat nedeniyle hizmet verememesi bölge turizmimizi ve dolayısıyla Bandırma’yı olumsuz etkileyecektir. Bandırma Kent Konseyi olarak bölge turizmimiz açısından önemli olan Kuşcenneti Milli Parkımızın güzelliklerini görmek isteyen ziyaretçiler için süregelen tadilatın bir an önce tamamlanarak artık hizmete açılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Haber: Nur Uysun / Selin Girgin