Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MASAK, Polat çiftini incelemeye aldı!

İddialara göre, Sosyal Medya

İddialara göre, Sosyal Medya Fenomeni ve eşi Engin Polat hakkında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kara para aldıkları ve vergi kaçırdıkları ile ilgili rapor hazırladı. Gündeme bomba gibi düşen raporda, Polat ailesiyle bağlantılı şirketlerin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerin büyük kısmının kendileriyle bağlantılı tedarikçilerden oluştuğuna dair iddialara yer verildi. İşte Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki iddialar…

Bir süredir kara para aldıkları ve vergi kaçırdıkları iddiasıyla gündemde yer alan Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında MASAK düğmeye bastı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), son dönemde gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı. İddialara göre, Dilan Polat ve Engin Polat’ın sahibi ve ortağı olduğu Güzellik-kozmetik sanayi, estetik ve sağlık hizmetleri, inşaat, mücevherat ve sağlık hizmetleri gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren bu şirketler arasında toplamda 16 firma tek bir merkezden yönetiliyor ve bu şirketlerde kara para aklama ve vergi kaçırma şüphesi ortaya çıkıyor.

ŞÜPHELİ İŞLEMLERİNİN MİKTARI 200 MİLYON LİRAYI AŞIYOR

MASAK tarafından hazırlanan raporda Polat çifti ve akrabalarının şirketleri tek elden yönettikleri ve bu şirketlerden para aklandığı iddialarına yer verildi. Hazırlanan rapora göre, Polat ailesi tarafından mal tedarik edilen şirketlerin büyük kısmının kendileriyle bağlantılı tedarikçilerden oluştuğu bildirildi. Özellikle bu şirketlerin sahte belge düzenlemeye dair kayıtları ve banka işlemlerine dikkat çekiliyor. MASAK, tedarikçileriyle ilgili yapılan işlemlerin şüpheli olduğunu tespit etti ve bu işlemlerin sahte olabileceği iddiasını gündeme taşıdı. İddialara göre, şüpheli işlemlerin miktarı 200 milyon lirayı aşıyor. Ayrıca, bu şirketlerin elde ettikleri gelirin büyük bir kısmı nakit olarak çekiliyor ve lüks araçlar ve gayrimenkullere yatırılıyor. Dilan Polat ve Engin Polat’ın banka işlemleri ve kripto varlık işlemleri de MASAK’ın gözlemi altına alındı. MASAK, Polat çiftinin bankacılık işlemlerinin, kripto varlık, elektronik para kuruluşları işlemlerinin askıya alınması ve Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın da bankacılık işlemlerinin askıya alınması talebinde bulundu.

SAHTE BELGE DÜZENLEME KAYDI İDDİASI ÖNE SÜRÜLDÜ

Raporda konu alınan başka bir iddiaya göre ise MASAK, bu tedarikçilerin gerçek mal alışı olmayan, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketlerin olduğunu da öne sürdü. Engin Polat’a ait şirkete nakit para yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımlarının da gerçekleştirildiğine yer verildi. MASAK tarafından Dilan Polat ve Engin Polat’ın yanında Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat dayısının eşi Nilgül Yılmaz, anneannesi Zehra Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sıla Doğu’da inceleme altına alındı.

PARALARIN POLAT ÇİFTİNİN HESABINA YATIRILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Dilan Polat’ın 46 ilde faaliyet gösterdiği bildirilen güzellik merkezlerinin, kendi internet sitelerindeki kozmetik ürünlerinin ve online ticaret sitelerinin üzerinden de satışlarının da yapıldığı belirlenerek raporda sunuldu. Şirket hesaplarına gelen para transferlerinin 500 milyondan fazla kısmının bankaların ve İYZİCO isimli ödeme kuruluşunun pos ödemeleriyle internet satışından kaynaklı ödemeler olduğu da belirlendi. Yapılan tespitlere göre, elde edilen hasılat nakit çekilerek şirketlerden toplanan tutarların büyük kısmı, tedarikçiler tarafından Engin Polat ve Dilan Polat’ın hesabına yatırıldı. Engin Polat’ın tek ortağı ve yöneticisi olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi şirketinin banka hesabına da yatırıldığı tespit edildi. Nakit yatırılıp çekilen konu tutarının 250 milyon lira olduğu söylendi.

Haber: Selin Girgin