Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayalet sınıf” için bakanlık düğmeye bastı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),“hayalet

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),“hayalet sınıf” ihbarıyla harekete geçerek 81 ile yazı gönderdi.

Bakanlık tarafından verilen karara uymayanlara asgari ücretin 20 katı para cezası verileceği ve okulların kapatılacağı bildirildi.

MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle açık öğretim liselerine geçişlerin belli şartlara bağlanmasının ardından tam zamanlı kurslara gitmek isteyen 12’nci sınıf öğrencileri için bazı okullarda “hayalet sınıf” kurulduğu ihbarları üzerine 81 il için düğmeye bastı. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen bakanlık, bu sınıflarda ders işlenmediğini ve devamsızlıkların dikkate alınmadığını belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda, hayalet sınıflarda “Sahte Diploma” satma girişiminde bulunan özel okullara yasal işlem yapılacağı bildirildi. Bu sınıflara kayıt olan öğrencilerin velilerinden de yüksek ücretler istenildiği ve öğrencilerin devamsızlık yapmalarına rağmen gelmiş gibi gösterdikleri de iddialar arasında yer aldı.

KURUM AÇMA İZNİ VE RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK

Bakanlık, ihbarlar üzerine “Hayalet sınıflarda”, “Sahte Diploma” verme hazırlığı yapan özel okullarla ilgili harekete geçerek e-Okul sistemi üzerinden Eylül ayı itibari ile resmi okullardan özel okullara geçiş yapan öğrencilerin de verilerini analiz ederek konu ile ilgili tespitler yaptı.

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından genel bir denetim kararı alındı. 81 İl valiliğine ise okul bazlı inceleme yapılması için yazı gönderildi. Gönderilen yazıda 81 ilde faaliyet gösteren özel okulların 12. Sınıflarına kayıtlı öğrencilerin, devam edip etmediklerine yönelik inceleme yapılması ve mevzuata aykırı işlem yapıldığının anlaşılması üzerine yasal işlem başlatılması istendi. Yapılan incelemelerde “hayalet sınıf” ve “sahte diploma” ile ilgili ortaya çıkan tespitler doğrultusunda gerekli yasal işlemler uygulanacak. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre, mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği ve Özel okul sahiplerine de brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verileceği kaydedildi.

Haber: Selin Girgin