Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziler tek çatı altında

Türkiye Gaziler ve Şehit

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Bandırma Şubesi’nin kapanmasının ardından Bandırma’daki gaziler, Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şubesine katıldı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şubesinin kapanması üzerine, kapanan derneğin üyeleri Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şubesi’ne üye oldu. Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şube Başkanı Necip Şengör, “Bütün Kıbrıs ve Kore gazilerimizi aynı çatı altında topladık. Böyle bir girişimde bulunduğumuz için mutluyuz. Kapanan vakfın üyesi olan gazilerimiz Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şubesi’ne üye olmaya başladı.” dedi. Gazi maaşlarına henüz bir zam gelmediğini belirten Şengör, en düşük maaşı gazilerin aldığına dikkat çekti.

“GAZİLER ARASINDA EŞİTLİĞİN SAĞLANACAĞINA İNANIYORUZ”

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Bandırma Şube’nin eski üyelerinden olan Gazi Muzaffer Erenler, “Gaziler olarak Muharip Gaziler Derneği’nde birleştik. Bundan sonra faaliyetlerimizi burada gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. Güncel gazi maaşının 2 bin 950 lira olduğunu belirten Erenler, “Daha önce asgari ücret düzeyinde maaş alıyorduk. Ancak maaşlarımız yaklaşık 25 senedir çok düşük bir vaziyette. Emekli maaşlarımız da olduğu için gaziler olarak az bir maaş alıyoruz.” dedi. 15 Temmuz Gazileri’nin maaşlarının daha farklı olduğuna değinen Erenler şunları söyledi:  “İnşallah biz bu farkın giderileceğine ve gaziler arasında eşitliğin sağlanacağına inanıyoruz. Temennimiz bu yönde.”

Haber: Nur Uysun