Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de aday belirleme yöntemi belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın cuma sabahı konuğu oldu.

Yerel yönetimler ve başkan adaylarının belirlenmesi konusunda açıklamalar yapan Özgür Özel, anket ve önseçimi işaret etti.

Başvuru takvimi konusuna değinen Özgür Özel, “ İlgili arkadaşlarımızı görevlendirdik, başta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Gökhan Bey olmak üzere pazartesi gününe bir taslak getirecekler, müzakere edip kararlaştırıp ilan edeceğiz. Başvuruları ne zaman alacağız, nereye yapılacak. Biliyorsunuz bazıları genel merkeze bazıları ile oluyor. İstifalar hangi tarihte olacak, önceki genelgelerle ilgili tutumumuz ne olacak? Bunların hepsini takvimlendireceğiz.”dedi.

Aday belirleme yöntemi konusundaki düşüncelerini de kısaca özetleyen Özel, “ Kamuoyu araştırmalarıyla vatandaşın gönlünde başkanları tekrar aday göstereceğiz. Kongredeki tutumlar bizim için bir ölçüt değil. Kongrede karşımdaymış başarılıysa listede, kongrede yanımdaymış başarısızsa müsaade isteyeceğiz, başka yerde çalışırız. Seçimden önce kimseye verilmiş hiçbir sözüm yok.”diye konuştu.

Örgüt denetimli önseçim yöntemini önemli ölçüde kullanacaklarını kaydeden Özel şunları söyledi: “Ölçme değerlendirmeyle vatandaşın gönlünde seçildiğinden iyi yere gitmiş olanlar göreve devam edecek, kötüye gitmiş olanlar görevi devredecekler. Öncelikle parti meclis üyelerini aday belirlememiz gereken illere gönderiyorum. Raporlar gelecek yönteme karar vereceğiz. Benim gönlümden geçen, eğer sağlıklı sonuç vereceğine inanıyorlarsa herhangi bir yerde sandık koymak, önseçim ama önseçim deyince o hakim gözetiminde 48 gün kala yapılıyor o olmaz. Örgüt denetiminde önseçim. Sonuçlarına uyulacak temayül yoklaması. Örgütün fikri alınarak yönteme karar vermek. Örgüt denetimli önseçimi azımsanmayacak kadar kullanacağız.” /Haber Merkezi