Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırmalı Ünlüler

Ünlülerin nereli olduğu sevenleri

Ünlülerin nereli olduğu sevenleri tarafından merak ediliyor. Sinema, tiyatro ve sanat camiasının takip edilen ünlülerinin memleketleri arama motorunda en çok aranan konular arasında. Güney Marmara’nın incisi Bandırmalı ünlüleri araştırdık..

Sinema ve sanat dünyasının tanınan oyuncularının memleketleri merak edilen konular arasında. Bandırma da birçok sektöre başarılı isimler kazandırdı.

Bandırmalı ünlüler kimler sorusuna haberimizin içeriğinde cevap verdik.

HANDE ERÇEL

Birçok film projesinde başrol ve yan rol görevlerinde yer alan Hande Erçel, Bandırmalı ünlülerden. 1993 yılında dünyaya gelen Erçel, doğma büyüme Balıkesir Bandırmalıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu olan Hande Erçel’in kız kardeşi de kendisi gibi ünlü olan sosyal medya fenomeni Gamze Erçeldir. Erçel, hala en çok izlenen dizilerde başrol üstlenmektedir.

SENA ÇAKIR

1994 yılında Bandırma’da doğan Sena Çakır, 2016 Miss Turkey finalistlerinden birisidir. Sena Çakır, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Antrenörlüğü Bölümü mezunu.. TRT 1’de yayınlanan “Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli” dizisinde Ayşe Hatun karakterini canlandırmıştır.

BARIŞ FALAY

1972 yılında Balıkesir Edremit’te doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla Ankara, Diyarbakır gibi birçok ilde yaşayan Falay, Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda iki yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber Kocaeli Şehir Tiyatrosu sanatçısı olan ünlü oyuncunun tiyatro serüveni Hamlet ile başladı. Barış Faşay, Üç Kuruşluk Opera, Misafir, Kamyon, Roberto Zucco, Kırmızı Yorgunları, Aziznâme, Barış, Bahar Noktası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Karar Kimin ve daha birçok oyunda oynadı. Oyuncu Esra Ronabar ile 7 Temmuz 2006 tarihinde evlenen oyuncunun Rüzgar Mavi adında bir oğlu vardır.

AFRA SARAÇOĞLU

2 Aralık 1997 tarihinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğan ünlü oyuncu, İlköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamladı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünü kazandı. Afra Saraçoğlu, bu bölümde okurken 2016 yılında İkinci Şans filmi ile oyunculuğa ilk adımını attı. Oyunculuk kariyerine 2016 yılında İkinci Şans filmi ile başlayan Saraçoğlu’nun annesi kızının fotoğrafını Özcan Deniz’e gönderdikten sonra Saraçoğlu deneme çekimine çağrıldı ve filmdeki rolünü almış oldu. Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı filmde Saraçoğlu, Yeşilçay’ın kızını oynadı. Afra Saraçoğlu, Kötü Çocuk filminde Tolga Sarıtaş ile başrolü paylaştı. Bu deneyimin ardından 2017-2018 yılları arasında yayımlanan Fazilet Hanım ve Kızları adlı ilk dizisinde 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırdı. 2018 yılında Hummel ve Pantene’in marka yüzü oldu.

ZERRİN TEKİNDOR

5 Ağustos 1964 tarihinde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğan Tekindor, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yükseköğrenimini 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamladı. Zerrin Tekindor,1985-1987 yıllarında Adana Devlet Tiyatrosu’nda stajyer oyuncu olarak görev aldı. 1987-2003 arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk yapan ünlü sanatçı Çamaşırhane, Ferhat İle Şirin, Göğe Açılan Pencere, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Gürültülü Patırtılı bir Hikaye, Ölüm, Aşk Öldürür, Geyikler Lanetler oyunlarında rol aldı. 1987 yılında oyuncu Çetin Tekindor ile evlenen Tekindor’un bu evlilikten 23 Eylül 1989 tarihinde Hira adlı bir oğlu vardır.

MERVE ÇAĞIRAN

Merve Çağıran 13 Temmuz 1992’de Balıkesir’in Susurluk ilçesinde doğdu. Çağıran, Akademi 35Buçuk Sanat Evi’nde eğitim aldı. 2010 yılında Tek Türkiye adlı dizi ile oyunculuk kariyerine adım atan oyuncu farklı birçok projede yer almıştır. Merve Çağıran, asıl çıkışını 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde canlandırdığı Janset karakteri ile yaptı.

MELTEM AVCI

30 Ocak 1997’de Balıkesir’de doğan millî Türk basketbolcu 1,88 m boyundadır. Uzun forvet pozisyonunda oynayan Avcı, günümüzde Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Ormanspor forması giymektedir.

KAZIM AKŞAR

Kazım Akşar 23 Ağustos 1953’de doğup 28 Şubat 2023’de Muğla’da hayata gözlerini yummuştur. Birçok tiyatro ve sinema projesinde yer alan Akşar, 1979-2016 Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır. Kazım Akşar, Kara Melek, Kadın İsterse, Kurtlar Vadisi gibi televizyon yapımlarındaki rolleri ile geniş kitlelerce tanınmıştır. /Haber Merkezi