Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Talihsizlikler depremzede ailenin yakasını bırakmıyor

SEMRA DEMİRTAŞ VE AİLESİ

SEMRA DEMİRTAŞ VE AİLESİ

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri yıkılan ve Eskişehir’e taşınan Demirtaş ailesinin yolda 1 milyon değerinde eşyası yanarken, kullanmak için almak istedikleri motosikletin satıcısı tarafından da 150 bin lira dolandırıldı.

Semra ve Kadir Demirtaş çifti, 4 çocuğu ile Kahramanmaraş Merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalandı. Demirtaş ailesinin depremde evlerinin ağır hasar alması sonucu kullanılamaz hale geldi. Motosiklet tamircisi olan Kadir Demirtaş’ın dükkânı da moloz yığınına döndü. Yaşananların ardından çocuklarının hayatta olması ile teselli bulan Demirtaş çifti, Eskişehir’deki Doğan Aslan Bey KYK yurduna yerleşti. Yeni yerleştikleri kentte iş bulup çalışmaya zaman kaybetmeden başlayan Kadir Demirtaş, 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Seçimleri’nde oy kullanmak ve dönüşte de yıkılan dükkânından aletleriyle motosikletlerini getirmek için pikap kiraladı. Oy kullanma işleminin ardıdan ailesiyle birlikte eşyalarını pikaba yükleyen Kadir Demirtaş, Eskişehir’in yolunu tuttu. Kente yaklaştığı esnada ise içindeki pikap birden bire alev aldı. Adeta alev topuna dönen araçtan canlarını zor kurtaran aile, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL değerindeki motosiklet ve eşyalarının kül oluşunu çaresizce izledi. Pikabı kiralayan firmadan zararlarını karşılayamayan aile, geçtiğimiz günlerde üçüncü bir şok yaşadı. İşe gidip gelmek için motosiklet satın almak isteyen Kadir Demirtaş, internete çok bilinen bir siteden alışveriş yapmak istedi. Bir satıcı ile anlaşan Demirtaş 150 bin lira ödeme yaptıktan sonra sitenin gerçeğinin bir benzeri olduğunu fark etti. Depremzede olduklarının daha önce söyledikleri satıcı tarafından dolandırdığının farkına varan Kadir Demirtaş’ın toplam zararı depremde yıkılan evi hariç 1 buçuk milyonu buldu.

“Yani hepsi yandı gitti, hiçbir şeyi kurtaramadık”

Başlarından ardı ardına geçen olaylar ardından oldukça üzülen Demirtaş ailesi, ‘talihsizliğin böylesi’ diyor. Yaşadıklarını anlatan Semra Demirtaş, “Dükkân da ev de çok ağır hasarlı oldu. Zaten yağmalama ile çoğu çalındı. Eşyalarımızın kalanlarını polis orada zor tuttu. Eşyalarımızı almaya gittiğimizde de tekrardan nakliye aracı tutup getirmek istedik. Kalanları polis aramıştı. Oradan getirirken de Ankara yolunda yangın çıktı. Şoförün fark etmesiyle son anda indik. Zaten çocuklarım da aracın içinde geliyordu, son anda kurtulduk. Eşyalarımızın hiçbirini alamadık, evden ve işyerinden de eşyalarımız vardı, genellikle eşimin iş yerinden kalan eşyalarımızdı. 1 milyon TL’ye yakın değeri vardı, hatta daha fazla bile olabilir. Yani evimizin eşyalarını, hatıralarımızı, hatıralarımızı sayarsak paha biçilemez. Oy kullandık, ondan sonra eşyalarımızı almaya gittik, Ramazan Bayramı zamanıydı. Aracımız, eşimin iş yeri, satmak için ayırdığı motosikletleri falan vardı. Ondan sonra kaskları, parçaları, çocuklarımın bisikletleri vardı, yani hepsi yandı gitti, hiçbir şeyi kurtaramadık” dedi.

“Ne hatıralar kaldı, ne başka bir şey”

Geçtiğimiz günlerde eşinin dolandırıldığından bahseden Semra Demirtaş şöyle konuştu;

“Geçen de eşim iyi de olsa bir burada işe gidip gelmek ve kullanmak için motor almak istedi. Uygun fiyatlı diye internetten bilindik bir siteden motor almak istedi. Motoru satanlar da dolandırıcıymış, dolandırıldık bizim için üçüncü bir felaket gibi oldu. Hepsini sayarsak 1 buçuk milyona yakın paraya mal oldu, elimizde hiçbir şey kalmadı. Ne hatıralar kaldı, ne başka bir şey, hiçbir şey kalmadı. Fotoğraflar bile vardı, çocukların bilgisayarları vardı. Yanan aracımızda hepsi gitti. Yani açıkçası biz de yani yardım istiyoruz, destek istiyoruz, hiçbir şeyimiz kalmadı.”