Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Naci Görür’den önemli deprem uyarısı

Deprem bilimci Türk jeolog

Deprem bilimci Türk jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin bazı kentlerinin çok uzak olmayan bir gelecekte afetlere maruz kalacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından sık sık deprem konusunda analiz ve tahminlerde bulunan Prf. Dr. Naci Görür, ‘Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte afetlere maruz kalacak, ülkenin bekası için gerekli önlemleri alalım’ dedi.

X hesabından, 13 Ekim Uluslararası Afet Zararlarını Azaltma Günü dolayısıyla paylaşım yapan Prf. Dr. Naci Görür, “ Afetlerde yara almamak için gerekenlerin yapılışını hatırlatma günü olarak düşünün. Günümüzde afetler hakkında belirli bir tutarlılıkla daha olmadan önce bilgi edinilebilir” açıklamasını yaptı.

“AFETLERİN ZARARLARI ÖNCEDEN HESAPLANABİLİR”

Afetler hakkında daha olmadan önce bilgi edinilebileceğini ve verebileceği zararların önceden hesaplanabileceğini vurgulayan Görür, “Ülkemiz ve bazı kentlerimiz çok uzak olmayan bir gelecekte deprem, iklim değişikliği, susuzluk, vb afetlere maruz kalacak. Yöneticilerimiz ve biz, halk olarak, devletimize sahip çıkıp gerekli önlemleri alalım ve alınmasını talep edelim. Günlük sorunlarımız ve gereksinimlerimiz önemli ama bir ülkenin bekası ancak ileri görüşlü olmakla mümkündür. Önlem alın ve her vesile ile önlem talep edin” dedi.

HABER MERKEZİ