Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müzik öğretmeninden şarkılı aday adaylık açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Aday

CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Hazal Saraçoğlu, ilçe örgütünde bir basın toplantısı düzenledi. Müzik öğretmeni olan Saraçoğlu, açıklamasının sonunda CHP’nin seçim şarkısı “Size söz baharlar gelecek”i seslendirerek partililerden büyük alkış aldı.

Bandırmalı Müzik Öğretmeni Hazal Saraçoğlu 28. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Saraçoğlu, Bu iktidar beni de ülkemde yalnız bıraktı” dedi.

Hazal Saraçoğlu, ilçe örgütünde düzenlediği basın toplantısı ile 28. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adaylığını duyurdu. “Bu ülkede doğdum ve bu ülkede büyüdüm. İmkânım olduğu halde gitmedim. Umudum var. Ülkemden vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim.” diyen Saraçoğlu şu şekilde konuştu; “Asrın felaketinin üzerine bir de asrın beceriksizliği eklenip geç kalan müdahaleler, koordine olamayan bürokrasi sebebiyle enkaz altındaki vatandaşlarımızın çoğu ailelerinin feryatları arasında donarak ölmüşlerdir. Dilerim bu acıyı tekrar yaşamayalım. 21 yılda; cumhuriyetin edinimlerini satan, insan ve birlikte yaşayan diğer canlıların hak ve hürriyetlerini yok eden, gençleri ve kadınları toplumsal hayatta geride bırakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kamusal ve özel tüm çalışanlarını itibarsız hale getiren, bütün,  ötekileştiren, sarayında yaşayıp kendini ve yandaşlarını zengin eden, halkını fakirleştiren bu iktidar beni de ülkemde yalnız bıraktı.”

 “ASIL İSTEKLERİ KADINI, SESSİZ VE DİLSİZ BIRAKMAKTIR”

 Türkiye’nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddete karşı koruma amacı taşıyan ilk Avrupa sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek kişilik karar ve imzayla çekildiğini söyleyen Saraçoğlu, “Asıl istekleri kadını korumak değil, toplumdan soyutlayıp, sessiz ve dilsiz bırakmaktır. Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2021 Raporu’na göre, Türkiye, cinsiyet eşitliği listesinde 146 ülke arasında 124’üncü sırada yer almaktadır. Ekonomik bağımsızlığımız yok edilmiş,  toplanan vergiler içerde veya dışarıda bir avuç yandaşa, çıkarcıya aktarılırken, milletimiz korkunç bir işsizliğe ve açlığa mahkûm edilmektedir.”dedi.

“ÜLKEMİN GENÇLERİNİ TEK KİŞİLİK UCUBE SİSTEMDEN KURTARMAK İÇİN ADAYIM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ilerleyeceğini söyleyen Aday Adayı Saraçoğlu, “Türkiye Cumhuriyetinin bir genci ve kadını olarak tek başıma bile kalsam, tarihin bana yüklediği sorumlulukla, Cumhuriyetimizin üzerinde kurulmak istenen vesayeti kaldırıp,  çağdaş uygarlığa ulaştırmaya,  ikinci yüzyılı yeşertmeye hazırım. Ben sizin kızınız, Bandırma’nın evladı olarak,  almış olduğum eğitimlerle ve gençliğimin verdiği yüksek enerjiyle Eğitim, Bilim, Sanat ve Kültür yönünden ülkeme katkıda bulunmak,  siyasette genç bir kadın milletvekili ve Gençlerin önünde  ‘ışık tutan’ olmak istiyorum.”dedi.

“HALKIN SESİ, HAKKIN SESİDİR”

Kendini bildiğinden beri iktidarda Recep Tayyip Erdoğan’dan başkasını görmediğine değinen Saraçoğlu “Bu iktidara aldanmış, gönül vermiş sokaktaki insan dahi,  21 yıldır sırtında kambur olmuş  bu yükten kurtulmak istediğini haykırıyor. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Halkın sesi, hakkın sesidir’ der. Türkiye’me, Balıkesir’e, Bandırma’ya, Cumhuriyet Halk Partisine hizmet edecek olmanın heyecanını, coşkusunu yüreğimde hissediyorum. Ülkemin eğitimli gençlerini “giderlerse gitsinler” diyerek kovalayan, halkından uzak, tek kişilik ucube sistemden kurtarmak için, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin yeniden inşası için, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekilliğine adayım ve sizlerden destek istiyorum. Size söz baharlar gelecek, size söz…” diye konuştu.

Haber: Nur Uysun – Selin Girgin