Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma Teşkilatının 184’üncü Yılı Kutlandı

Vali Hasan Şıldak Jandarma

Vali Hasan Şıldak Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 184’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.

Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Jandarma Genel Komutanlığının 184’üncü yıl tanıtım videosunun gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız jandarma teşkilatının yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman milletinin yanında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Jandarma teşkilatının gelişen yapısıyla, teknolojisiyle ve donatımıyla göz kamaştıran bir gelişim içerisinde, toplumla bütünleşmiş en değerli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Ülkeleri farklı kılan, gelişme çizgisinde öne geçiren, muasır medeniyet yarışında onları bir adım önde tutan en büyük faktör; köklü, derin izlere sahip, geçmişinden gelen geleneğiyle ayakta duran ve gelişimini sürdüren kurumlarının var olmasıdır. Bu kurumların en başta gelenlerinden biri jandarma teşkilatıdır. Jandarma teşkilatı personeline de son dönemde eğitim ve donanım kazandırma konusunda büyük aşama göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Jandarmanın kanun ordusu ve kurallar bütünü demek olduğuna vurgu yapan Şıldak, “Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, milli birlik ve beraberliğine hizmet eden en önde gelen kurumlarından olan jandarma; terörle mücadelede, suç ve suçların ele geçirilmesi, suçların önlenmesi, gerek mülki görevlerin gerekse adli görevlerin başarıyla sürdürülmesi noktasında İlimizde de görevini en başarılı şekilde ifa etmektedir. Günden güne gelişen bu teşkilatın vatandaşlarımıza güven aşıladığını, sevgisini kazandıklarını ifade etmek istiyorum. Devletimizin gücünü yansıtma noktasında milletimizle bütünleşerek görev bilinci ve şuurunu sahaya en doğru şekilde yansıtmda, en başarılı kurumlarımızdan biridir. İçişleri Bakanlığımızın uygulamakta olduğu anket çalışmalarıyla kamuoyundaki bilinirliği ve hizmetlerinden memnuniyet açısından da her zaman jandarma en yüksek puanları, en yüksek görüşleri almaktadır. Bu da ayrı bir iftihar sebebidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere jandarma teşkilatımızın bünyesinde görev yaparken şehadet mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadelede, asayiş olayında ya da bir kazada gazilik mertebesine ulaşan bütün gazilerimize de uzun ve sağlıklı hayatlar diliyor ebediyete irtihal edenleri de rahmetle anıyorum. Jandarma teşkilatımız bünyesinde görev yürüten bütün değerli personelimizin bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ali Hikmet Paşa İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencilerinin jandarma konulu skeç gösterisi ise ilgiyle izlendi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının faaliyetlerinin yer aldığı video gösteriminin yapıldığı programda jandarma teşkilatını konu alan kompozisyon ve şiir jandarma personellerinin çocukları tarafından okundu. İl Jandarma Komutanlığı personellerinin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği türküler yoğun alkış aldı. Vali Şıldak program kapsamında son olarak jandarma teşkilatının yürüttüğü faaliyetlerin yer aldığı fotoğraf sergisini ve stantları gezdi.