Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem “Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilecek” uyarısı

T24 Yıllık Buluşmaları’nın Dördüncü

T24 Yıllık Buluşmaları’nın Dördüncü Paneli’nde Prof. Dr. Naci Görür deprem konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Panelde, beklenen Marmara depreminin olası sonuçları ve ekonomiye etkileri masaya yatırıldı.

Görür, Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolunun her 250 senede bir, ortalama olarak 7 ve üzeri büyüklükte depremler ürettiğini kaydetti. “Bugün tekerrür periyodu doğmuştur” diye Görür, “Marmara Denizi’nde artık deprem olacak mı olmayacak mı konusunu bırakalım. Bilimsel gerçek, bu depremin olacağı yönünde” ifadelerini kullandı. Görür, İstanbul’un Avrupa yakasında bu depremin 9 şiddetinde hissedileceğine işaret etti.

Marmara Denizi’nin deprem denizi olduğunu vurgulayan Görür, Kuzey Anadolu Fayı’nın farklı bölgelerde depremlere neden olduğunu ve Marmara Denizi’nin oluşumunun bu depremlerden kaynaklandığını açıkladı. Fayların doğudan batıya doğru hareket ettiğini ve Marmara Denizi’nde bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İstanbul’un Asya ve Avrupa kıtalarında bulunan yerleşim alanlarının depremselliğini değerlendiren Görür şunları kaydetti:”Özet olarak, Avrupa yakası her yönüyle Asya yakasından daha fazla etkilenecektir, depremin şiddeti orada daha fazla olacaktır. zeminin yapısı orada daha kötüdür. Asya daha iyi zemin açısından ama sahil bölgesinde iki kıta arasında çok bir ayrım söz konusu değildir.” /haber Merkezi