Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Dündar: “Bursa’nın değerlerine hep birlikte sahip çıkalım”

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR, TARİHİ MİRASIN KORUNUP GELECEĞE TAŞINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARDA ÖNCÜ BELEDİYE OLDUKLARINI BELİRTEREK, ÖZELLİKLE SİVİL MİMARİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİN BULUNDUĞU BURSA’DA TÜM ŞEHRİN TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi mirasın korunup geleceğe taşınmasına yönelik çalışmalarda öncü belediye olduklarını belirterek, özellikle sivil mimarinin en güzel örneklerinin bulunduğu Bursa’da tüm şehrin tarihi eserlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bursalı gazeteci Güzin Abraş ve ailesinin Çanakkale Savaşı gazisi dedelerinden miras kalan tarihi ev, aslına uygun şekilde restore edilmesinin ardından yeniden kullanılmaya başladı. Bursa’nın tarihi semtlerinden Tuzpazarı Mahallesi Abdal Çıkmazı’nda gerçekleşen açılış törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile birlikte katıldı. “Ne Güzel Ev” ismiyle özel gün ve etkinliklerde Bursalılara hizmet verecek tarihi yapıya sahip çıkmalarından dolayı aileyi tebrik eden Başkan Dündar, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin geleceğe taşınması bakımından örnek bir çalışma olduğunu belirtti.

Bursa’da buna benzer projelerin çoğalması gerektiğine vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarihi eser restorasyonu, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması deyince akla hemen Osmangazi Belediyesi geliyor. Bu alanda bugüne kadar 7 ödülümüz var. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde, Hisar İçi’nde, sivil mimari örneği yapıların ihyasında, inanç turizmi konusunda her yerde imzamız var. Şu anda birçok yerde çalışmalarımız devam ediyor. Güzin Hanım, Bursa’nın modern yüzü olan bu evi restore etmeden önce kitabını yazdı. Bu evi restore ettirmek için çok emek verdi. Burada aile olarak güzel bir işe imza atarak atalarından kalan evlerini restore ettirmişler. Bu güzel örnekleri çoğaltmamız lazım. Belediye bu işin proje ve diğer kısımlarında olsun ama mülk sahipleri mirasına sahip çıksın. Böylece şehrimizin tarihi mirasını hep birlikte geleceğe taşımız oluruz” dedi.