Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’den Yunanistan’a kaçmak isteyen göçmenler yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Edremit ve Ayvalık’ta göçmen kaçakçılarına yönelik büyük operasyon düzenlendi. Yunanistan’a kaçmaya çalışan 63 Afgan kaçak göçmen kaçamadan yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Edremit ve Ayvalık’ta kaçakçılık faaliyetleri tespit edildi. 26 Eylül’de iki ilçede düzenlenen operasyonlarda toplam 63 kaçak göçmen yakalandı.

Edremit’te 1 organizatör ile birlikte 12 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen Jandarma ekipleri tarafından engellendi. Ayrıca olay yerinde 1 kamyonet, can yelekleri ve suçtan elde edildiği tahmin edilen 7 bin lira ele geçirildi. Olaya karışan 1 şüpheli organizatör hakkında adli işlem başlatılırken yakalanan göçmenler hakkında idari işlem başlatıldı.

FİRAR EDEN ŞÜPHELİ ARANIYOR

Ayvalık’ta düzenlenen operasyonda ise İskele bölgesinde 1 organizatör ile birlikte 51 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Organizatörlerden birinin firar ettiği ve yakalama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Olay yerinde 1 adet bot, 1 adet tekne motoru, can yelekleri ve el pompaları ele geçirildi. Olaya karışan 2 şüpheli organizatör hakkında adli işlem başlatıldı. Ayvalık’tan Yunanistan’a kaçmaya çalışan göçmenler hakkında ise idari işlem başlatıldı.

Haber: M. Nur Uysun