Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zam şampiyonu soğanda fiyat düşüşü bekleniyor  

Siyasetçilerin dilinden düşmeyen kuru

Siyasetçilerin dilinden düşmeyen kuru soğan, bu hafta pazartesi pazarında 25 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Yapılacak soğan hasadı ile fiyatların düşmesi bekleniyor.  

Seçimlerin yaklaşmasıyla hem vatandaşın hem de siyasetçilerin gündeminde yer alan kuru soğan fiyatları bu hafta pazar tezgâhlarına en ucuz kilosu 18, en pahalı 25 lira aralığında yansıdı. Fiyatların cep yaktığını söyleyen vatandaş, “Soğan bile bu kadar pahalanmışken evimize meyve sebze almaya gücümüz yetmiyor.” dedi.

KURU SOĞAN 2023 ZAMLARIYLA EN YÜKSEK FİYATINI GÖRDÜ 

Her dönem fiyatıyla tartışmalara sebep olan kuru soğanın, Tüketici Fiyat Endeksi(TÜİK) verilerine göre bugüne kadar en yüksek fiyatı Haziran 2018’de 5 lira 98 kuruş olarak kayıtlara geçmişti. Kuru soğan 2023 zamlarıyla en yüksek fiyatını gördü. 2021 yılının aralık ayında ise kuru soğanın ortalama kilogram fiyatı 2 lira 30 kuruş olarak hesaplandı. Geçtiğimiz yıl üretici fiyatlarında yüzde 603,3 oranında artış görülen ve fiyatı en çok artan sebze olarak kayıtlara geçen kuru soğanın güncel fiyatı 18 ile 30 lira arasında seyrediyor. Verilere göre mart ayında önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,42 oran ile kuru soğan oldu.

SİTEM EDEN PAZAR ESNAFI FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Üretim ve lojistik gibi maliyetlerin yükselmesi ile soğan üreticisinin fiyatları yukarı çıkardığını söyleyen pazar esnafı, “Vatandaş pahalı satıyoruz diye bize sitem ediyor. Bizim elimizde olan bir şey değil fiyatların yüksekliği. Ülkede yapılan her zamdan biz de etkileniyoruz. Bu zamlar her zaman soğana yansıyor. Biz istemez miyiz hem uyguna satalım hem güzel kazanalım?” diye konuştu. Üretilen malın Bandırma’ya ulaşana kadar fiyat artışına maruz kaldığına dikkat çeken esnaf, bu durumun Türkiye’nin hemen hemen her yerinde aynı olduğunu kaydetti. Bu ay ve önümüzdeki ay içerisinde yapılacak soğan hasadı ile fiyatların düşmesi bekleniyor.

Haber: Nur Uysun