Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trakya’da kaçak elektrik kullanımıyla mücadele devam ediyor

TRAKYA ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ, SON GÜNLERDE ARTAN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMIYLA İLGİLİ GELEN İHBARLAR ÜZERİNE DÜĞMEYE BASTI.

TRAKYA ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM

Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, son günlerde artan kaçak elektrik kullanımıyla ilgili gelen ihbarlar üzerine düğmeye bastı.

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde elektrik dağıtımı hizmetini gerçekleştiren Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TREDAŞ), vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek, kaçak elektrik kullanan şahıslara yaptırım uygulanması için düğmeye bastı. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda elektrik dağıtım panosundaki elektrik sayaçlarının birinden şüphe eden vatandaşlar, durumu TREDAŞ yetkililerine bildirdi. Yetkililer yaptıkları incelemede, elektrik dağıtım hattından gelen kablonun sayaca bağlanmış gibi gösterilip aslında doğrudan bir daireye bağlandığını, böylelikle elektrik kullanımının ölçülmesinin önüne geçilerek elektriğin kaçak olarak kullanıldığını tespit etti. Elektrik hattının gittiği dairenin eski kiracısı Ç.D. isimli şahsın bu işlemi yaptığını tespit ederek şahısla ilgili idari işlem başlatılması için durumu emniyet güçlerine bildirdi.

Kaçak elektrik uğruna vatandaşın can güvenliği hiçe sayıldı

Ekiplerin apartmanın elektrik panosunda yaptığı incelemede, kaçak elektrik bağlantısı yapılırken kullanılan kablonun korumasız olduğu, akım kaçağı oluşturarak ölüme sebebiyet verebileceği tespit edildi. Bunu öğrenen vatandaşlar ise adeta çileden çıktı. Apartman sakinleri, “Bu çıplak kablo panoya temas etseydi hesabını kim verecekti? Yaşlı insanlarımız, çocuklarımız elektrik akımına kapılsaydı hesabını kim verecekti? İnsanların emeğini, alın terini çalan bu hırsızlar artık insanların yaşamlarını da tehdit eder hale geldi. Bu zamana kadar birilerinin ölmemesi büyük şans” diyerek eski kiracıya ateş püskürdüler.