Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik haftasında çocuklar eğlenerek bilgilendi

“Karayolu Trafik Güvenliği Günü”

“Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve takip eden 7-13 Mayıs “Karayolu Trafik Haftası” dolayısıyla Bandırma’da tören gerçekleştirildi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda öğrenciler trafik ile ilgili bilgilendirildi.

7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası ve Karayolu Trafik Günü dolayısıyla Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda tören gerçekleştirildi. Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6’ncı Ana Jet Üs ve Bandırma Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, İlçe Jandarma Komutanı Binb. Mahir Mavi, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Bünyamin Kertik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ GÖSTERİ SERGİLEDİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törende trafik haftasıyla ilgili açılış konuşmasını Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amir Vekili Komiser Hasan Aytepe yaptı. Aytepe “İlçemizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kuruluşlarımız ile koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Trafik kazalarını en aza indirmenin en önemli etkenlerinden birisi de eğitimdir. Bilinçli, sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya, yolcuların arttırılması ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılması ile trafik kazaları ve olumsuz sonuçları minimum seviyeye indirilecektir.”dedi. Trafik Haftasıyla ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudu. Rengârenk Anaokulu öğrencileri, polis kıyafetleri ve Barış Manço kostümü ile gösteri sergiledi. Çocuk Dünyası Anaokulu öğrencileri Trafik Haftası konulu gösteri yaptı.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Yılın Trafik Polisi seçilen Polis Memurları Murat Eren ve Hüseyin Kurban’a plaketlerini Kaymakam Engin Aksakal takdim etti. Yılın Jandarma Trafik Tim personeli seçilen J.Asb.Kd.Bşçvş Rıdvan SEÇGİN” i plaket ve ödülünü 6’ncı Ana Jet Üs ve Bandırma Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp takdim etti. Yılın Trafik Zabıta personeli seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Kazım Çınar ve Bandırma Belediyesi Zabıta Memuru Semih Otur’a, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay plaketlerini verdi. Yılın örnek sürücüsü seçilen Erol İlgüler’e de plaketini Bandırma Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Bünyamin Kertik takdim etti. Trafik Haftası dolayısıyla yapılan resim yarışmasında 1’inci olan öğrencilere İlçe Jandarma Komutanı Mahir Mavi ödüllerini takdim etti. Şiir yarışmasında 1’inci olan öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan takdim ederken, kompozisyon yarışmasında 1’inci olan öğrencilere ise ödüllerini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü verdi.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Trafik Eğitim Parkuru ve stantlarda öğrenciler bilgilendirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Ulaşım Denetleme Müdürlüğü tarafından kurulan stantta çocuklara hediyeler dağıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiyesi tarafından kurulan parkurda çocuklar eğlenceli etkinlikler yaptı.

Haber: Nur Uysun / Selin Girgin