Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınır kapılarında 2. tur oyları rekora koşuyor

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ’NİN İKİNCİ TURUNDA YURT DIŞINDAKİ TEMSİLCİLİKLERDE OY VERME İŞLEMİ SON BULURKEN, GÜMRÜK KAPILARINDA İSE OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ'NİN İKİNCİ TURUNDA

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunda yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işlemi son bulurken, gümrük kapılarında ise oy verme işlemi sürüyor.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. turu için yurt dışı temsilciliklerinde dün itibarıyla oy verme işleminin tamamlaması ile oy kullanamayan vatandaşlar, karayolu ile sınır kapılarına gelerek oylarını kullanıyor. Gümrüklerde oy kullanma süresinde son 3 gün kalmasına rağmen katılım oranı ve kullanılan oy sayısında adeta rekor kırıldı. Yüksek Seçim Kurulu, dün saat 23.00 itibarıyla yurt dışında oy kullanan seçmen sayısının 1 milyon 889 milyon 398 olduğunu açıkladı.

Oy kullanmak için Almanya’dan geldi

Avrupa ülkelerinde yaşayan bazı Türk vatandaşları da Kapıkule Sınır Kapısı’na gelerek oylarını kullandı. Almanya’dan geldiğini ve vatandaşlık görevi olarak oy kullandığını belirten Ali Selçuk, her vatandaşın oy kullanması gerektiğini söyledi. Selçuk, “Oy kullanmaya geldik. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Her vatandaşın oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışında, Almanya’da yaşıyorum. Oy kullanmak için bugün buraya geldik. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.

“Hayırlısı olsun”

Fransa’dan ülkeye giriş yapan Abbas Polat, oy kullanma işleminin ardından Bursa’ya gideceğini söyleyerek, “Her zamanki gibi çok mutluyuz. Tabii ki insanın ülkesi gibi başka hiçbir yer olamaz. Her zaman gurur duyuyoruz. İnşallah insanlarımız için en hayırlısı hangisi ise Allah onu nasip etsin. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu.

Seçmenler tatil günleri de dahil 24 saat oy kullanabilecek. Öte yandan, gümrük kapılarında oy verme işlemleri 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek.