Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serdivan Belediyesinden rekor zam

SERDİVAN BELEDİYESİ İLE HİZMET-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI. SERDİVAN BELEDİYESİ PERSONEL ANONİM ŞİRKETİ (SERBEL) KADROSUNDA YER ALAN İŞÇİLERİ KAPSAYAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE EVLİ, İKİ ÇOCUKLU VE EN DÜŞÜK YEVMİYEDE OLAN BİR İŞÇİNİN TABAN MAAŞI 14 BİN LİRA OLDU.

SERDİVAN BELEDİYESİ İLE HİZMET-İŞ

Serdivan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Serdivan Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SERBEL) kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile evli, iki çocuklu ve en düşük yevmiyede olan bir işçinin taban maaşı 14 bin lira oldu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmesine; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. Belediye çalışanlarının sosyal hak ve ücretlerinin en yüksek seviyede olmasına özen gösterdiğini vurgulayan Alemdar, “Biz daha önce çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğimizi söylemiştik. Bu çerçevede sözümüzün de arkasında durduk ve kıymetli çalışma arkadaşlarımıza enflasyonun üzerinde bir refah payı vermiş olduk. Herkese hayırlı olsun, güle güle harcasınlar” dedi.

Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir ise bölgede eşi benzeri olmayan bir toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını vurgulayarak, “Serdivan Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SERBEL) kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile evli, iki çocuklu ve en düşük yevmiyede olan bir işçinin taban maaşı 14 bin lira oldu. Yıllık yüzde 167 artışın olduğu bu sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.