Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Haftasında, şehit ve depremzede aileler unutulmadı  

Türk Polis Teşkilatı’nın 178.

Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında şehit aileleri, depremzedeler ve çocuklara özel programlar gerçekleştirildi. 10-14 Nisan haftasında polis ve depremzede çocuklara Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde animasyon ve sihirbaz gösterisi düzenlendi.  

            Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümünde 10-14 Nisan haftası boyunca etkinlikler gerçekleştirildi. 9 Nisan’da Bandırma Belediyesi Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde, Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yer alan başarılı personel ile eşlerine ödüller verilerek, 10 Nisan Pazartesi günü Cumhuriyet Meydan’ında kutlama töreni ile etkinliklere devam edilmişti. 

Bu senenin konsepti olarak özellikle depremzede ve şehit ailelerinin yanında olmak isteyen emniyet mensupları, 10 Nisan günü çocuklar için Barış Manço Kültür Merkezi’nde animasyon ve sihirbaz etkinliği düzenledi. Deprem psikolojisinden çocukları kurtarmak adına yapılan programda çocuklar gösterilere yoğun ilgi gösterdi.

Polisleri unutmayan ilkokul öğrencileri 11 Nisan günü Polis merkezi, haber merkezi ve bölge trafik binasını ziyaret ettiler. Haftayı kutlamak için polis kıyafetleri giyen çocuklar, hediyelerle de polislere sürpriz yaptılar. Polisler tarafından ilgiyle karşılanan çocuklara olay yeri inceleme ve parmak izi çalışması gösterildi. 11 Nisan’da devam eden programda şehitler anıldı.Bandırma Şehir Mezarlığında din görevlisi tarafından şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar okundu. Duaların edilmesinin ardından şehit polislerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Daha sonra Emniyet Müdürü Soner Duran ve emniyet mensupları, İlçe Kaymakamı Engin Aksakal’ı makamında ziyaret etti.   

12 Nisan’da Grand Asya Otelde Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’ın da katılımıyla depremzede ve şehit ailelerine iftar yemeği düzenlendi. Polis haftası etkinlikleri 14 Nisan günü Haydarçavuş Camisindeki mevlidi Şerif ile sona erdi.   

 

Haber: Selin Girgin