Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Patronlar zenginleştikçe biz emekçiler fakirleşiyoruz”  

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda,

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, Bandırma Emek Platformu bileşenleri Cumhuriyet Caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi.  İşçiler ve emekçiler türküler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda bayramlarını coşkuyla kutladı.  

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Bandırma’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bandırma İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesinin önünden sloganlarla hareket eden işçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalara devam etti.  

Etkinliğe; Bandırma Emek Platformu Bileşenleri, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kadın Dayanışma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi, Bandırma Kent Konseyi, CHP Bandırma İlçe Örgütü, İyi Parti Bandırma İlçe Örgütü, Türkiye İşçi Partisi Bandırma İlçe Örgütü ve diğer STK’lar katıldı. Gruplar meydandaki yerlerini aldıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın anlam ve önemine dair, Bandırma Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz ve Sağlık Emekçileri Sendikası Bandırma Şube Başkanı İpek Çetinkuş konuşma gerçekleştirdi.  

“BİZ EMEKÇİLER FAKİRLEŞMEKTEYİZ” 

İşçi Bayramını kutlayarak söze başlayan Sendika Şube Başkanı Tuncay Topuz, işçilerin yaşadığı sorunlara işaret etti. Topuz,“Ülkemizin tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üretenler; işçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, emeğin en yüce değer olduğuna inananlar; İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, insana yakışır çalışma koşulları ve onurlu bir yaşam isteyenler; 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günümüz kutlu olsun. İşçi sınıfının sesini sömürü ve zulme karşı, birlik ve dayanışma içinde çoğaltıyoruz. Emekçiler açısından bir başka yıkım olan, artan enflasyon karşısında alım gücümüzün hızla düşmektedir. Elimizde avucumuzda ne varsa kaybetmekteyiz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yani TÜİK’in çarpıtılmış yalan yanlış rakamlarıyla eriyip giden maaşlarımıza artık göz yummayacağız. Patronlar zenginleştikçe biz emekçiler fakirleşiyoruz. Burası 1 Mayıs meydanı. Tüm değerleri üreten bizleriz, biz emekçileriz. Ürettiğimiz değerden payımızı istiyoruz. Adil bölüşüm talep ediyoruz Patronlar zenginleştikçe biz emekçiler fakirleşmekteyiz. Yıllardır fabrikalarda, tezgahlarda ve madenlerde çalışan işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybetmesini istemiyoruz.” diye konuştu. 

Sağlık Emekçileri Sendikası Bandırma Şube Başkanı İpek Çetinkuş da konuşmasında şunları söyledi: “. Yeni bir başlangıç için 1 Mayıs, emek bizim gelecek bizim. İşçilerin, kamu emekçilerinin gençlerin, kadınların, çocukların ve hepimizin geleceği için tarihsel bir dönemde yine 1 Mayıs’ta bu alanda toplanmış bulunmaktayız. Yılın 365 günü ezilen, hor görülenler, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarını dolduruyor. 1 Mayıs tüm değerleri üreten, işçilerin, emekçilerin bugüne dair itirazlarını yarına dair hedeflerini anlattığı bir gündür. Bugün işçi sınıfının, emekçinin, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden fazla ihtiyaç var. Bugün dünyanın dört bir yanında işçi sınıfı omuz omuza, el ele, yürek yüreğe. Tüm dünyada işçi sınıfı sayısal olarak artarken, ücretli çalışan sayısı artarken toplumsal refahtan aldığımız pay azalmakta, sermayenin payı artmakta. Kapitalizm dünya haklarına daha fazla sömürü, daha fazla eşitsizlik, daha fazla yağma, daha fazla talan ve fazla yıkım veriyor. Yarattıkları bu cehennemin bekçisi olarak da bizi bırakıyorlar ve otoriter rejimde desteklememizi istiyorlar. Bu korkunç hikayenin en kötü ve en ağır sonuçlarından birini ülkemizde yaşıyoruz.”  

 Konuşmaların ardından 1Mayıs etkinlikleri söylenen türküler ve halaylarla sona erdi.   

Haber: Selin Girgin/ Nur Uysun