Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji uzmanı sert kış için o tarihe dikkat çekti

Sosyal medya hesabından sık

Sosyal medya hesabından sık sık hava durumuyla ilgili analizlerde ve tahminlerde bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kış mevsiminin erken geldiğine işaret ederek uyarıda bulundu.

Uzman Ökten tarih vererek vatandaşları uyardı

Ekim ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığında hissedilir derecede bir düşüş yaşandı. Meteoroloji kahini olarak tanınan Kerem Ökten, 20 Ekim tarihi itibariyle Türkiye’nin kış mevsimine giriş yapabileceği konusunda önemli uyarıda bulundu. Özellikle son dönemde yapılan modellemelerin bu tahminini desteklediğini vurgulayan Ökten, kışın yaklaşmakta olduğunu ve sert geçeceğini belirtti.

“NE KADAR BATILI VEYA DOĞULU OLACAĞI BELLİ DEĞİL”

X hesabından yaklaşmakta olan kış mevsimi hakkında açıklamalarda bulunan Kerem Ökten, “Modeller ısrar etmeye başladı. 20 Ekim itibariyle Türkiye’ye tam manâsıyla kış gelebilir” dedi. Hangi bölgelerin daha fazla etkileneceği konusunda kesin bilgi vermenin zor olduğunu vurgulayan Kerem Ökten, “Sadece ne kadar batılı veya doğulu olacağı belli değil.” Diye konuştu.

“20 EKİM’E KADAR GÜNDÜZLER SICAK, GECELER SOĞUK”

Sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Kerem Ökten, şu açıklamalara yer verdi; “20 Ekim itibariyle Türkiye’ye tam manasıyla kış gelebilir. Modeller ısrar etmeye başladı. Sadece ne kadar batılı veya doğulu olacağı belli değil. Uygun sinoptikte gelirse; Marmara’da bile birçok yerde örtülü kar yapabilir. 20 – 30 Ekim arası ülkemiz normallerden soğuk geçecek. 20 Ekim’e kadar ise gündüzler sıcak, geceler soğuk. Tam hastalık havası, dikkatli olunmalı.”

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)