Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mandala sergisi sanatseverlerle buluştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Anadolu Final Lisesi öğrencisi Işık Göktürk Maltepe, Mandala Sergisi’ni, Melih Çınar Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi.

Bandırma’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anadolu Final Lisesi öğrencisi Işık Göktürk Maltepe, Mandala Sergisi’ni, Melih Çınar Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un açılışını gerçekleştirdiği sergi, yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında, Başkan Tosun, Işık Göktürk Maltepe’ye plaket takdim etti. Serginin açılışına, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yağar, CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Fatma Salı Karabacakoğlu katıldı.

“MANDALA ÇİZİMİNİ EĞİTİM ALMADAN ÖĞRENDİM”

Covid-19 döneminden itibaren, Mandala çalışmaları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Işık  Göktürk Maltepe, “Anadolu Final Lisesi’nde 11’nci sınıf öğrencisiyim. Mandala çizimlerine pandemi döneminde başladım. Bandırma’da Mandala eğitimi olmadığı için, kendim öğrenerek bu günlere kadar geldim. Açılışıma katıldığınız için, herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

“MANDALA ÇİZİMİ YAPARKEN, İNSAN DÜŞÜNCELERNDEN ARINIYOR”

Uzak Doğu kültürünün, Mandala sanatı sergisini gerçekleştirmiş olan Işık Göktürk’e teşekkür eden Belediye Başkanı Tosun, “Mandala sanatı, Uzak Doğu’dan Türkiye’ye kadar gelmiş olan bir sanat anlayışıdır. Mandala çizimi yaparken, insan gerçekten sadece ona adapte oluyor ve düşüncelerinden arınıyor. Genç yaşında bu güzel sergiyi, Bandırma’mıza kazandırdığı için Işık Göktürk Maltepe’ye teşekkür ediyorum. Bandırma’mıza ve ailemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin/Nur Uysun