Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maaşlarını eksik alan çalışanlar Edremit Belediyesi’ni protesto etti

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası Balıkesir Şubesi (Tüm-Yerel-Sen) ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Edremit Belediyesi’nde çalışanların yaşadığı sorunları gündeme getirerek Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a seslendi.


Basın açıklamasında konuşan Tüm Yerel Sen Balıkesir Şube Başkanı Sezer Yıldız, belediyede yaşanan sorunları gündeme getirerek son aylarda Edremit Belediyesi’nin çalışanların emeğini hiçe saydığını söyledi.
Yıldız’ın açıklaması ise şöyle: “Güdülen yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, kamu emekçileri adeta kuru ekmeğe muhtaç duruma gelmiştir. Fakirlik sınırının bir hayli altında, açlık sınırının ise birazcık üzerinde çalışan kamu emekçileri bırakın geçinmeyi, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Maaşlarımızla temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılamakta zorluk çekiyoruz ve omuzlarımıza yüklenen bu yükler artık canımıza tak etmiştir. Hal böyleyken, Edremit Belediyesi’nin son aylarda emeği hiçe sayarak emekçilerin alın terinin karşılığı olan kazanç kalemlerinden kesintiye giderek, maaşlarımızı yarım yamalak ve eksik yatırıyor olması bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur. Artık bıçak kemiği geçmiş, yaşamımızı tehdit eder duruma gelmiştir. Buradan sizlerin huzurunda Edremit Belediyesi’nin Belediye Başkanı ve yetkililerine soruyoruz; emekçilere hiçbir gerekçe göstermeksizin, kanuna aykırı bir şekilde, görevi kötüye kullanarak yapılan bu kesintilerin sorumlusu kimdir? Kamu emekçilerinin haklarının güvence altına alındığı yasa hükümlerini hiçe sayan bu cüret ve kaba özgüvenin dayanağı nedir? Sizleri uyarıyoruz; Cinnet sınırına gelmiş emekçileri hafife almayın. Prangalarından başka kaybedecek bir şeyi kalmayan emekçilerin feryatlarına kulak tıkamayın. Ya emekçinin hakkını alın teri kurumadan verin, ya da! “Kamu yararı gözeterek, oturduğunuz o koltukları TERK EDİN!””

Haber Merkezi