Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütüphanenin bir hizmet kitlesi de mahkumlar  

Bandırma Halk Kütüphanesi’nde 2023

Bandırma Halk Kütüphanesi’nde 2023 yılının başından itibaren 4 bine yakın yeni kitap kayıt edildi. Kütüphanenin önemli bir hizmet kitlesini de Bandırma’da bulunan 4 ayrı ceza ve infaz kurumunda kalan mahkûmların oluşturuyor. 

Bandırma Halk Kütüphanesi’nde güncel olarak 30 bini aşkın kitap bulunuyor. Aktif olarak yeni kitap kaydı almaya devam edilen Halk Kütüphanesi’ne bu sene içerisinde giren kitap sayısının 4 bine yaklaştığı kaydedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıl boyu yeni kitapların geldiğini söyleyen yetkililer; popüler edebiyat, Türk ve dünya klasiklerinin de kütüphane arşivinde yer aldığını belirtti.   

4 AYRI CEZA VE İNFAZ KURUMUNA KİTAP SAĞLANIYOR  

Kütüphanenin bir diğer önemli hizmet kitlesinin de Bandırma’da bulunan 4 ayrı ceza ve infaz kurumunda kalan mahkûmların oluşturduğu söylendi. Kütüphane’nin, 4 kurum ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında sağlanan iş birliği sayesinde 2019 yılından bu yana düzenli olarak hükümlülere kitap sağladığı belirtildi. Hükümlüler yetkilendirilen personel denetiminde kütüphane koleksiyonu veri tabanından yaptıkları seçim ile kitap alıp okuyabiliyor. Yetkililer 30 bine yakın kitabın tamamının kütüphanede değil, bir kısmının 4 cezaeviyle olan kitap değişimi nedeniyle sürekli gidip geldiğini açıkladı. 

1996’DAN BU YANA MÜDAVİM ÜYELER VAR  

Pazar günleri hariç her gün halka açık olan Bandırma Halk Kütüphanesi, 12 personel ile hizmet vermeye devam ediyor. 12 bin 750’ye yakın üyesi bulunduğu kaydedilen kütüphanenin tüm üyelerinin aktif olmadığı söylendi.  Yetkililerden alınan bilgiye göre; tüm üyeler aktif olmasa da 1996 yılında üye olup bu zamana kadar düzenli olarak kütüphaneden kitap alan üyeler de bulunuyor. Kütüphane sakinlerinin çoğunlukla öğrencilerden oluştuğu gözlemlenirken her yaştan üye kütüphaneden faydalandığı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Kütüphanem Cepte” uygulaması ile kitaplara kütüphanede ulaşamayan vatandaşların Bandıma Halk Kütüphanesi’nde bulunan 30 bin kitap ile birlikte veri tabanında yer alan tüm kitaplara ulaşabilme şansına sahip olduğu ifade edildi.

Haber: Nur Uysun