Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILAY BURSU BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN!

Ekonomik olarak dezavantajlı olan

Ekonomik olarak dezavantajlı olan öğrenciler için KIZILAY tarafından her sene verilen eğitim bursu yardımı için bugün  (6 Ekim) son başvuru günü. Her eğitim öğretim yılının başında verilmeye başlanan KIZILAY bursu duyurusu kurumun resmi internet kanalından yapılmakta.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adayların üyelikleri Kızılay Burs Yönetim Sistemi (KBYS) üzerinden oluşturuluyor. Adaylar, kurumun genel bilgi sayfasında yer alan hususlar doğrultusunda online başvuru formu doldurmak zorunda. KBYS, adayları  kişi başı gelir düzeyi, engelli, yetim, gazilik bilgileri doğrultusunda ön değerlendirmeye tabi tutuyor. Ön değerlendirme sürecinden başarıyla geçen adaylar, gerekli belgeleri sisteme yüklemesi için SMS ve e-Posta yolu ile bilgilendiriliyor.

BAŞVURU SÜRECİ

Video mülakata katılım hakkı kazanan adaylar belirlenen süre içerisinde video mülakatını gerçekleştirir ve KBYS’ye yükler. Video mülakata kaygılan adayların değerlendirmesini yine KBYS yapıyor. Yapılan genel değerlendirmeler sonucunda belirlenen kontenjanlara uygun olarak burs almaya hak kazanan öğrenciler belirleniyor. Burs hakkı kazanan öğrencilerin bursluluk taahhütnamesini onaylaması gerekiyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler hangi programa hak kazandığını da profilinden görüntüleyebiliyor.

Lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin faydalandığı KIZILAY bursu bu sene de verilmeye başlanacak. Öğrenciler için çok büyük destek sunan KIZILAY bursunun 2023-2024 dönemi için başvuru detayları açıklandı.

İşte KIZILAY bursu için başvuru şartlarının detayları:

T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,

Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,

Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,

Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve bir eğitim öğretim yılı içerisinde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması,

Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak,

Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak,

Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.

Haber Merkezi