Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaybolan 13 yaşındaki özel birey ailesine kavuştu

KOCAELİ’NİN DİLOVASI İLÇESİNDE OKULA GİTMEK İÇİN EVDEN AYRILAN ANCAK 8 SAAT BOYUNCA KENDİSİNDEN HABER ALINAMAYAN KONUŞMA VE İŞİTME ENGELLİ 13 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU GECE SAAT 02.00’DE İSTANBUL’DA TAKSİCİ TARAFINDAN BULUNDU. AİLESİNE TESLİM EDİLEN KIZIN DÖNÜŞ YOLUNU KAYBETTİĞİ ÖĞRENİLDİ.

KOCAELİ'NİN DİLOVASI İLÇESİNDE OKULA

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde okula gitmek için evden ayrılan ancak 8 saat boyunca kendisinden haber alınamayan konuşma ve işitme engelli 13 yaşındaki kız, İstanbul’da bir taksici tarafından bulundu. Ailesine teslim edilen kızın dönüş yolunu kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Dilovası ilçesinde yaşayan Emira Sido, 13 yaşındaki konuşma ve işitme engelli 13 yaşındaki kızı Meram Maho’yu dün saat 13.00’te okula gönderdi. Saat 18.00 olmasına rağmen kızının eve gelmediğini gören anne Emira, okula gitti. Öğretmenlerden kızının okula hiç gitmediğini öğrenen kadın, her yerde kızını aramaya başladı.

Verdiği röportajda kızına kavuşmak istediğini söyleyen anne Emira Sido, “Kızım saat 13.00’te okula gitmek için evden çıktı. Saat 18.00’de kızımı almaya gittiğimizde okula gitmediğini öğrendik. Eşimle oğlum kızımı aradı, polislere haber verdik ancak bulamadık. Kızımı bulmanızı istiyorum. Kızım engelli, konuşamıyor ve duyamıyor. Kızım 13 yaşında, Suriyeliyiz, 8 yıldır Dilovası’nda yaşıyoruz” dedi.

Anne Emira’nın verdiği röportaj sonrasında gece saat 02.00’de İstanbul’da bulunan Meran Maho, anne ve babasına kavuştu. İstanbul’da kaldırımda otururken bir taksici tarafından bulunan ve Kocaeli’ne getirilen Meram’ın İstanbul’a gittiği ancak dönüş yolunu kaybettiği için geri dönemediği öğrenildi. Güvenlik kamarasında Meram Maho’nun İstanbul’a gitmeden önce markete giderek su aldığı görüldü.

“Kaldırımda kız çocuğunu gördüm”

Kaybolan kızı taksisiyle Kocaeli’ne getiren Erdem Çamlıca, “İşten çıktım, araçla evime gidiyordum. Kaldırımda kız çocuğunu görünce hemen durdum. İşitme ve konuşma engelinden dolayı iletişim sağlayamadığım için telefon numarası istedim. Babasının telefon numarasını yazdı. Kızın babasıyla iletişime geçtik. Ne mutlu ki böyle mübarek bir günde iyilik yaptık. Elimizden geleni yaptık” ifadelerini kullandı.