Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İpsala’da parçalara ayrılarak satılmak için Türkiye’ye getirilen 3 tır ele geçirildi

TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİNCE İPSALA GÜMRÜK KAPISINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA, PARÇALARA AYRILARAK SATILMASI AMACIYLA TÜRKİYE’YE GETİRİLDİĞİ TESPİT EDİLEN 3 TIR ELE GEÇİRİLDİ.

TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK MUHAFAZA

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İpsala Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, parçalara ayrılarak satılması amacıyla Türkiye’ye getirildiği tespit edilen 3 tır ele geçirildi. Operasyonun devamında aynı amaçla getirildiği anlaşılan 12 adet tır daha tespit edildi.

İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri analizlerle Türkiye’ye bırakılma riski taşıyan araçları incelemeye aldı.

Ekiplerce yükü “boş” olarak gelen 3 tıra yönelik yapılan kontroller esnasında araç sürücüleri ve araçlarda bulunan diğer şahısların şüpheli hal ve hareketleri ekiplerin dikkatini çekti.

Araçlar ve şahıslar üzerinde yapılan incelemelerde söz konusu araçların yurda getirilerek parçalara ayrılacağı ve bu parçaların yasa dışı olarak iç piyasaya sürüleceği tespit edildi. Genişletilen operasyonda aynı amaçla Türkiye’ye getirilen 12 adet tırın daha olduğu belirlendi. Ekiplerin özverili çalışmaları neticesinde büyük bir kaçakçılık girişiminin önüne geçildi.

Tespit edilen tırların 32 milyon 205 bin lira değerinde olduğu anlaşıldı. Olaya ilişkin soruşturma İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.