Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnternet alışverişlerine dikkat

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı (TÜKDER) Nuray Hügül, tüketicilerin son yıllarda en çok internet alışverişlerinden mağdur olduğuna dikkat çekti.  Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı Nuray Hügül, internet alışverişlerinde yaşanan suiistimaller yüzünden vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Başkan Hügül, “Derneğimize gelen vatandaşlarımızın çoğu internet alışverişinden mağdur olanlar. İnternet üzerinden alışveriş yapılacaksa emin olmadan ve araştırılmadan yapılmamasını öneriyoruz. Bilinen ve tanıdık markalardan alışveriş yapılması mağdur olunmaması açısından önem taşıyor.” dedi.

 

Derneğe çok sayıda ayıplı ürün, giyim, telefon, devre mülk ve mobilya konusunda şikayetin geldiğini söyleyen Nuray Hügül, fatura ve garanti belgelerinin saklanması gerektiğini kaydetti. Hügül, “Tüketicilerin alışveriş yaptıkları zaman garanti belgesi ve faturasını almaları ve bunları saklamaları çok önemli. Tüketici hakimiyeti bazen faturayı tek başına kabul etmiyor, garanti belgesini de istiyor. O yüzden fatura ve garanti belgelerini alışveriş yaparken mutlaka almalılar.” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLARIN DERNEĞİMİZE ÜYE OLMASINI BEKLİYORUZ”

 

Yapılan başvuruların yüzde 95’inin mağdur lehine sonuçlandığını açıklayan Başkan Hügül, “Derneğimiz 2014 yılında kuruldu, 5 kişilik yönetim kurulu ve 231 üyeye sahibiz. Tüketici hakları çok önemli bir kazanım. Tüketicilerin bu bilince sahip olması gerekiyor. Bandırmalı vatandaşlarımızın da daha çok bilinçlenmesi adına derneğimize üye olmalarını bekliyoruz.” dedi.

 

“TİCARİ ANLAŞMAZLIKLARA BAKMIYORUZ”

 

Tüketicilerin derneğe başvurduktan sonraki sürecini anlatan Hügül şöyle konuştu; “Ürünü satan şirkete, tüketici adına ihtarname hazırlıyoruz. İhtarnameye olumsuz yanıt gelirse tüketici hakem heyeti başvuruyoruz. 15 gün içerisinde sonuç çıkıyor. Gelen sonuç olumsuz olursa tüketicinin, tüketici mahkemesine başvurma hakkı doğuyor. Herhangi bir ücrette ödemiyorlar. Dernek olarak sadece ticari anlamdaki anlaşmazlıklara bakmıyoruz.”

Haber: Selin Girgin