Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engelime Renk Ver” sergisinde, çocuklar iç dünyalarını yansıttı 

Bandırma’da 10-16 Mayıs Engelli

Bandırma’da 10-16 Mayıs Engelli Haftası kapsamında Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan ve üyeleri, Engelli Haftasına farkındalık için sergi açılışı gerçekleştirdi. Sergide özel gereksinimli çocukların, iç dünyalarını yansıttığı çalışmalar yer aldı. 

10-16 Mayıs Engelli Haftası kapsamında Engelime Renk Ver Derneği üyesi engelli bireylerin sene boyunca resim atölyesinde yaptığı resimler, el işleri ve seramik işleri Melih Çınar Sergi Salonu’nda sergilendi. Açılış törenine Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Fatma Salı Karabacakoğlu, Eski Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Engelime Renk Ver Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

“BİZ DE VARIZ” 

            Engelliler haftasında Melih Çınar Sergi Salonu’nda, özel gereksinimli bireylerin iç dünyalarının yansıtıldığı sergide tablolar, el işleri ve seramikler vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Engelliler haftası amacının, engelli bireylerin de diğer vatandaşlar gibi sosyal hayata karışabileceklerinin farkındalığını yaratmak olduğuna dikkat çeken Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, “Bu haftanın amacı, özel gereksinimli çocuklarında diğer vatandaşlar gibi sosyal hayata karışabileceklerinin farkındalığını yaratmak ve hafta boyunca farklı farklı engel türlerine dikkat çekmek. Dernek olarak bizim amacımız ise çocuklarımızı ve üyelerimizi sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayabilmek. ‘Biz de varız’ diyebilmek. Ayrıca Engelli bireyler ve bu hafta için en büyük emeği gösteren Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi Özel Bireyler Kursu Eğitmeni ve Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Nail Yurdusev’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“TABLOLARDA ÇOCUKLAR İÇ DÜNYALARINI YANSITTI” 

            Dernekte 4 yaşından 60 yaş üstüne kadar birçok engelli bireyin olduğunu aktaran Başkan Çalışkan, her yaştan birey için kurslarında etkinlik yaptıklarını kaydetti. Dernek Başkanı Nercü Çalışkan, “Tablolarda çocuklar iç dünyalarını resmetti. Her birinin farklı farklı hayalleri var. Dernek olarak çocukların hoşlanabileceği kurslar yapıyoruz. Her yaştan insan ve her özel gereksinimli birey derneğimizde var. Çocukların kimisi resim yapmayı, kimisi sporu, kimisi ise dans etmeyi seviyor. Resim, müzik, el sanatları, okuma yazma kursları, ritim kurslarımız ve halk oyunları kurslarımız var. Her biriyle ayrı ayrı ilgileniyoruz. Burada en büyük sabır aileler ve öğretmenlere düşüyor. Hala çocuğunun şahsi ihtiyaçlarına yardımcı olan aileler var. Gerçekten çok zor bir durum. Anneler günü de yaklaştı. Emeği geçen, sabırlı, vefakâr anneleri de saygı ve sevgiyle gönül dolusu kucaklıyorum.” dedi. 

“ÖĞRETMENİN TECRÜBELİ OLMASI, ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ” 

            Engelli bireylerin eğitiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konunun Öğretmen seçimi ve ailelerin bilinçlenmesi olduğunu belirten Dernek Başkanı Nercü Çalışkan, öğrencilerin, öğretmenlerle anlaşamaması durumunda sorun yaşadıklarını söyledi. Başkan Çalışkan, “Aile bireyleri çocuklara tanı koyulduktan sonra şoke yaşıyorlar. Bu şokenin atlatılma süreci var. Bu süreci atlatan aileler bu engelleri nasıl aşabiliriz diye arayış içerisine giriyorlar. Eskiden insanlar engelli durumları varsa dışarı çıkmaya utanırdı, artık bunları aştık. Bizim tek sorunumuz özel eğitimde tecrübeli öğretmenler. Öğretmenlerimizin tecrübeli olması, çocuklarımızın o öğretmeni sevmesi çok önemli. Çocuklar öğretmenleriyle anlaşamazsa eğitim konusunda sıkıntı yaşıyor. Desteklerle bu konuda ailelerin de bilinçlenmesi ve eğitime destek verilmesi büyük önem taşıyor.” diye konuştu. 

Haber: Selin Girgin/ Nur Uysun