Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edincik’in tarihi evleri restore edilecek  

Edincik Mahalle Muhtarı Kâmil

Edincik Mahalle Muhtarı Kâmil Eryılmaz, tarihi evlerin restore edileceğini belirterek mahalle sakinlerinin ayrıca TOKİ talebi olduğunu söyledi.  

Edincik Mahalle Muhtarı Kâmil Eryılmaz, 120 tarihi evin muvafakatnamesini aldıklarını ve restorasyon için çalışmaların başladığını belirtti. Muhtar Eryılmaz, “Anıtlar Kurulu, Balıkesir Valiliği, Bandırma Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesiyle evler restore edilecek. 2 sokağımızdaki ev sahiplerinden izin aldık.” dedi. 

“TOKİ İÇİN 60-70 DÖNÜM YERİMİZ MEVCUT” 

Vatandaşlardan gelen talep üzerine Edincik’te TOKİ yapılması için gerekli mercilere başvuruda bulunacaklarını kaydeden Muhtar Eryılmaz “TOKİ yapılması için çok fazla talep alıyoruz. Yapılabilmesi için 60-70 dönüm yerlerimiz mevcut. Talep için imza toplayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunacağız. Başvurumuzun karşılık bulacağını düşünüyorum. Uzun bir süreç olsa da hedefimiz Edincik’e TOKİ kazandırmak.” diye konuştu.  

“EDİNCİK’TE YÜZDE 70 DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BİTTİ” 

Edincik’e doğalgaz gelmesi için yıllardır çaba gösterdiğini söyleyen Muhtar Eryılmaz, doğalgazın yüzde 70 oranında bittiğini ve çalışmaların mayıs sonunda tekrar başlayacağını aktardı. Muhtar Kâmil Eryılmaz, “Edincik’e doğalgaz ve suyun gelmesi için çok çaba sarf ettim. Yüzde 70 oranında çalışmalar yapıldı. Geriye kalan yerler için de mayıs sonunda çalışmalar devam edecek. Herkes doğalgazın gelmesinden çok memnun. Doğalgazın geçtiği yerlerdeki bütün su hatlarını da değiştirdik. 10 bin metrekare ve özel taşlarla yapılıyor. Elimizden geldiğince yenilemeye çalışıyoruz. Birçok proje gerçekleştirdim. Recep Gencer kavşağını yaptırdık, spor sahalarına çim yaptırdık ve elektrik hatlarını değiştirdik. Vatandaşların talebi üzerine kapalı pazaryeri projesi de yapıldı. Çalışmalar yüzde 40 oranında bitti. 1 yıl içinde teslim edileceği söylendi. Arıtmalı çeşme projelerimiz de yapılıyor. İki tane kurdurduk. En son isteğimiz de Edincik’e TOKİ yapılması.” dedi.  

“İMAR ÇALIŞMALARI İÇİN 8 YILDIR BEKLİYORUZ” 

Edincik’in en önemli sorunlarından birinin imar çalışmaları olduğuna dikkat çeken Muhtar Eryılmaz, “Edincik’in yakın çevrelerindeki sarı alan dediğimiz bölgelerin 8 yıldır imara açılmasını bekliyoruz. İmar çalışmalarının yapılması demek Edincik’in önünün açılması demek. Bununla ilgili yetkililere sesimizi duyurmak istiyorum.” diye konuştu.  

Haber: Selin Girgin