Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edincik Merası’na TOKİ mi olacak?

2014 yılında Büyükşehir Yasası’nın

2014 yılında Büyükşehir Yasası’nın kabul edilmesinin ardından Bandırma ve Büyükşehir Belediyesi arasında birçok kez davalara konu olan ve hazineye devredilen 6 bin 300 dönümlük Edincik Merası tekrar gündeme geldi. 1125 dönümlük alanda tahsis değişikliği Büyükşehir Meclisinde görüşülecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında meranın tahsis amacı değişikliği görüşülecek.  Mecliste görüşülecek madde ise şu şekilde: “17. İlimiz Bandırma İlçesi Edincik Mahallesi 185 ada 2172 parselin 1.125.000,00 m²’lik kısmının tahsis amacı değişikliği teklifinin görüşülmesi.”

MERA’YA BU KEZ NE OLACAK?

Alınan bilgiye göre; tahsis amacının değiştirilmesiyle merada TOKİ’nin “İlk evim, arsam” projesinin hayata geçirilmesi hedeflendiği öğrenildi. Mecliste olumlu karar alınması durumda konu Mera Komisyonuna gidiyor. Bu süre içinde bölgede çiftçilik yapanlardan tahsis amacının değişikliği konusunda görüşleri alınıyor ve muhtar vasıtasıyla imza toplanıyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından değişiklik teklifi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunuluyor.