Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede aile, Bandırma’da yeniden hayata tutundu

14 yıldır Maraş Elbistan’da

14 yıldır Maraş Elbistan’da kuaförlük yapan Esnaf Tezcan Trabzonlu, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından, Bandırma’da ailesi ile birlikte yeniden hayata tutundu.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından ailesi ile birlikte Bandırma’ya yerleşen Esnaf Tezcan Trabzonlu, yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Esnaf Trabzonlu, “23 yıldır kuaförlük yapıyorum. 14 yıldır eşimle birlikte Elbistan’da açtığımız HBB kuaförümüzün işletmesini yapıyorduk. Elbistan’da büyük bir işletmeye sahiptik. Kurulu bir düzenimiz vardı. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra Bandırma’ya göç ettik. Dükkânımız yıkılmadı ama bütün çarşı yıkılmıştı. İşletmenin eşyalarını da getirttik ama gelirken zarar gördü. Her şeyi sıfır aldık. Bir hafta önce Bandırma’da aynı isim ile HBB kuaförümüzü yeniden açtık.” dedi.

“ÖLÜMLE BURUN BURUNAYDIK”

Türkiye tarihinde yaşanan en büyük deprem felaketinin etkilerini hala atmaya çalıştıklarını aktaran Esnaf Tezcan, “Biz depreme 11’inci katta yakalandık. Elimizin altından her şey kayıp gidiyordu. Biraz ötemdeki çocuğumun yanına bile zor gittim. İlk sallandığında 8 bina yıkılmıştı. Yardıma koştuk. Sevdiklerimizi kaybettik. Hava -18 dereceydi. İnsanlar o soğukta yardım gelene kadar donarak öldü. Elektrik, doğalgaz, mazot ve benzin hiçbir şey yoktu. Artçı depremler hiç durmadı. 2’nci sallantıda daha çok bina yıkıldı. O anda duyulan gürültüleri ve gecenin zifiri karanlığında gökyüzünün aydınlanmasını hala unutamıyoruz. Ufak sallantıda bile deprem olacakmış gibi hissediyoruz. Evden eşya alırken sadece ben çıktım ve eşimle helalleştik. Ölümle burun burunaydık” diye konuştu.

“CEHENNEMİ YAŞADIK”

Bandırma’da açtığı yeni işletme içinde devletten yardım almadıklarını söyleyen Esnaf Tezcan Trabzonlu, “Elbistan’dan eşyalarımızı getirmek için 30 bine yakın masraf yaptık. 4 Kerede gidip geldim. Binalar pres olmuştu. Çöken evlerin eşyaları dükkânların içindeydi. Ölümü bekler gibiydik. Çöken binaların başında sevdiklerinin çıkmasını ve yardım gelmesini bekleyen insanlar vardı. Cehennemi yaşadık. İlk iki gün yardım ulaşmadı. Biz kendi çabalarımızla bu günlere geldik. Hiçbir yardım almadık. Diğer depremzedelerle burada yeni bir hayata başladık.” dedi.

Haber: Selin Girgin