Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEPREMDE EN GÜVENLİ ŞEHİR AÇIKLANDI

Türk bilim insanı, Prof.

Türk bilim insanı, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Nevşehir ve Niğde’nin deprem açısından en güvenli iller olduğunu söyledi. Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan peri bacaları depreme en dayanıklı bölge olarak belirtiliyor.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ercan, gelecekte görülebilecek depremler hakkında bilgi verdi. Ercan, “Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem: Nevşehir; <M5,0, Niğde; <M5,5. Her iki ilimizde deprem güvenli illerdir. Peri bacalarını yüzyıllardır yıkılmamasının nedeni de depremsiz olmasıdır.” dedi.
Nevşehir bölgesi jeolojik yapısı gereği deprem dalgasını soğurur nitelikte bir jeolojik yapılardan oluşuyor. Dolayısıyla belirli ölçekteki depremlerin Nevşehir bölgesine zarar vermesi söz konusu olmadığı belirtiliyor.
RUHSAL BUNALIM YAŞANIYOR
Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve binlerce insanın ölümüne neden olan depremin toplumun psikolojisi üzerinde olumsuz sonuçlar yarattığını vurgulayan Prof. Dr. Övgün Ercan “Hatay ile deprem bölgesinde, hemen herkes takma konutlara yerleştirilmiş. Ancak, ruhsal bunalım ana sorun. Deprem görenler, “Bir daha deprem olacak” diye bir söz işitmek istemiyorlar. Çok sayıda psikoloğa gerek var. Açık hava sineması, eğlencelerle halkın ürpertisi dağıtılmalı” açıklamasını yaptı.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)