Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömez, Tarım Kredi Kooperatifi’nin alımlarını meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Tarım Kredi Kooperatifi tarafından alınan patates ve soğan ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi verdi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Tarım Kredi Kooperatifi’nin yüksek miktarda patates ve soğan aldığı iddialarına yönelik soru önergesi verdi. Çömez’in Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yönelttiği; “Bu patates ve soğanların özellikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde satışa sunularak fiyatların kontrol altına alınacağı iddiası doğru mudur?” sorusu dikkat çekti.
“BU SEFER ‘SOĞAN MI VATAN MI?’ TARTIŞMASI İSTEMİYORLAR”
Konu hakkında açıklama yapan Çömez, “Tarım Kredi Kooperatifi Mart ayında piyasaya sürmek üzere on binlerce ton soğan ve patates satın aldı. Seçim öncesi fiyatların yükselmesinden korkan AKP, işini kış tutuyor. Ürünlerin belki de yüzde 30’u, 40’ı çürüyecek ama umurlarında bile değil. Anlaşılan bu sefer ‘Soğan mı vatan mı?’ tartışması istemiyorlar. Sorduk yine Tarım ve Orman Bakanı’na, bakalım ne cevap verecek.”dedi.

Turhan Çömez’in verdiği soru önergesi şu şekilde; “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı tarafından yazıl olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim. Saygılarımla.
02/01/2024 Op. Dr. Turhan Çömez Balıkesir Milletvekili
Soru 1: Geçtiğimiz günlerde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kilosu 9 TL, bedelle 50 bin ton soğan satın alındığı bilgisi doğru mudur?
Soru 2: Yine geçtiğimiz günlerde kilosu 17-18 TL, bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 100 bin ton patates satın alındığı bilgisi doğru mudur?
Soru 3: Patates ve soğanların halen İç Anadolu Bölgesi’nde 6-7 tüccarın depolarında bulunduğu bilgisi doğru mudur?
Soru 4: Bu patates ve soğanların özellikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde satışa sunularak fiyatların kontrol altına alınacağı iddiası doğru mudur?
Soru 5: Bu yüksek miktarda satın alma politikasının geçtiğimiz genel seçim öncesinde gündeme gelen “soğan mı vatan mi” tartışmaları ile bir ilgisi var mıdır?
Soru 6: Her iki ürünün de depolarda 2-3 ay bekletilmesi neticesinde 30-40 fire vereceği hesaba katılmış mıdır?
Soru 7: Tüm bu uygulamayı doğru buluyor musunuz? Buluyorsanız gerekçeleri nelerdir?”

/Haber merkezi