Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye çalışanından suç duyurusu

Belediye işçisi, üyesi olduğu

Belediye işçisi, üyesi olduğu sendikayı WhatsApp konuşmalarında eleştirince disiplinlik oldu. Kişisel verileri izinsiz alınarak soruşturmaya maruz kalan işçi ise suç duyurusunda bulundu. DİSK’e bağlı bir sendikada eleştiriye karşı soruşturma başlatılması tepki topladı.

Bandırma Belediyesi’nde çalışan Tuncer Ertuğrul, üyesi olduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın WhatsApp yazışmalarını kaynak göstererek hakkında disiplin soruşturması başlatmasını yargıya taşıdı. Ertuğrul, kişisel konuşmalarının sendika tarafından delil olarak gösterilerek hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının ardından Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığına giderek TCK 132 kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Mağdur işçinin suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Kişisel verilerin korunma kanununa muhalefet ederek TCK 132’de ifade edilen haberleşmenin gizliliğini ihlal eden tarafımdan hiçbir izin ve rıza almadan mesajlarımı kaydeden, mesajlarımı benden istedikleri savunma istemine de ekleyerek üzerimde baskı kurmayı amaçlayan haklı eleştirilerimizi dinlemek ve ortak çözüm yolları üretmek yerine hukuk kurallarını ve kanunları çiğneyerek, hakkını savunanları, eleştirenleri savunma talepleriyle korkutan Genel İş Sendikası Balıkesir Şubesinin Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı ve tüm yönetim kurulu, Şube Sekteri Serkan Ünlü, Disiplin Kurulunda görev yapan Ceyda Uzunkaya, Taylan Ay, Rüşit Yıldızkaya, Mehmet Çakmak ve Ali Karaman ile bu olay ile ilgisi olan herkesten şikâyetçiyim” Haber: Tufan Dalgıç